Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Imotski: Dva srednjoškolca potukla se sa profesorom

Zoran T. (29) je učeniku podapeo nogu i sapleo ga. Nakon što se digao, učenik je udario učitelja šakom u trbuh, a potom su se umiješali i drugi

Ivanka Šuta
Foto: Ivanka Šuta
23 komentara

Profesor Obrtničke škole u Imotskom Zoran T. (29) potukao se početkom tjedna za vrijeme velikog školskog odmora s dvojicom učenika. Sukob je počeo kad je jedan od mladića iz grupice koja je stajala pred školom počeo oponašati njegov hod. Iziritiran postupkom, Zoran T. je učeniku podapeo nogu i sapleo ga. Nakon što se digao, učenik je udario profesora šakom u trbuh, a potom su se umiješali i drugi te nasrnuli na nastavnika. U naguravanju lakše je ozljeđen profesor koji je pomoć potražio u KBC Split, te 17-godišnjak i 16-godišnjak. Nakon što su dali o iskaze policiji svi trojica su dobili prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira. Učenici su na policijska pitanja odgovarali u prisustvu roditelja. Budući da se radi o maloljetnicima policija nije željela davati informacije o ovome, osim da su podatke proslijedili Državnom odvjetništvu za mladež.
Svoj trojici utvrđene lakše tjelesne ozljede. Ni roditelji maloljetnika ni Topić nisu željeli komentirati incident.
- Radi se o teškom fizičkom sukobu. Obavijestio sam policiju i sve nadležne po vertikali do Ministarstva. Nisam donio odluku o suspenziji učenika. Povjerenstvo koje čine psiholog, razrednik i tajnik predložit će disciplinsku mjeru i za sada ne znam uključuje li to i isključenje iz škole. Ja kao ravnatelj ću, u zakonskom roku od 15 dana, morati donijeti konačnu odluku. Nastavnik također podliježe disciplinskim mjerama jer se ovakvo nešto nije smjelo dogoditi. On je sada na bolovanju do daljnjega - rekao je ravnatelj škole Momir Karin ne želeći objašnjavati detalje incidenta iako je, kako kaže, dobio izjave obiju strana. Sva trojica sudionika tučnjave zaradila su prekršajne prijave.

Možda vas zanima i ovo:
Message