Obavijesti

Promo sadržaj

In Cultura Veritas - Od Ferdinog brka do Beethovenove ljubavi

In Cultura Veritas  - Od Ferdinog brka do Beethovenove ljubavi
3

Jesenska ponuda muzeja na vinskim cestama Hrvatske i Slovenije

Milijun eura vrijedan projekt In Cultura Veritas, financiran u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., povezuje oko 80 objekata kulturne baštine duž 200 km vinskih cesta na prekograničnom području između Zagrebačke županije i susjedne Slovenije.

Samoborski muzej nakon ljetnih kreativnih radionica za jesen najavljuje izložbu Grozdane Korpar, znanstveni skup o Samoboru kao slobodnom kraljevskom trgovištu, a u parku dvorca Livadić koncert opernih arija. Muzej je ovoga ljeta dobio i muzejski dućan u kojem se mogu kupiti suveniri vezani uz povijest Samobora, majice s prizorima iz samoborskih legendi, marame s motivima samoborskih kraluša kao i broš "Ferdin brk” za koji su muzealci “brk” posudili od sugrađanina Ferde Livadića, hrvatskog skladatelja u čijoj se palači muzej nalazi.

U Gradskom muzeju Jastrebarsko otvara se izložba Josipa Resteka, u predivnom perivoju dvorca Erdődy očekuje nas smotra puhačkih orkestara, a Muzej Sveti Ivan Zelina, između ostalih, priprema i izložbu o ljubavi Ludwiga van Beethovena i grofice Ane Marije Erdődy koja mu je iz Zeline slala vina, vjeruje se, zelinske Kraljevine, na kojima joj se on zahvaljivao i zauzvrat joj posvetio nekoliko skladbi.

Koncertom održanim u Muzeju baroka u Šmarju pri Jelšah i Slovenija se uključila u obilježavanje 250 obljetnice Beethovenova rođenja.

Digitalni katalog www.inculturaveritas.eu sadrži niz zanimljivosti – informacije o atraktivnim objektima kulturne i vinske baštine, priče i legende, virtualne šetnje po muzejima i promotivne spotove.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu