Obavijesti

News

Komentari 0

Indija: 87 hospitaliziranih nakon curenja plina u tvornici

Indija: 87 hospitaliziranih nakon curenja plina u tvornici

Radnici su u noći s utorka na srijedu patili od mučnine i povraćanja u tvornici u okrugu Atchyutapuram u južnoj državi Andhra Pradesh

Najmanje 87 žena hospitalizirano je nakon curenja plina u tvornici odjeće u južnoj Indiji, izvijestili su u srijedu lokalni mediji.

Radnici su u noći s utorka na srijedu patili od mučnine i povraćanja u tvornici u okrugu Atchyutapuram u južnoj državi Andhra Pradesh.

Međutim, nije zabilježen nijedan smrtni slučaj i situacija je u srijedu bila pod kontrolom, navodi tv kanal India Today.

Sličan incident dogodio se u lipnju, u istoj regiji gdje je 200 žena izgubilo svijest nakon curenja plina, podsjetio je kanal NDTV.

Indija potvrdila prvu smrt od majmunskih boginja u Aziji
Indija potvrdila prvu smrt od majmunskih boginja u Aziji

Godine 2020. najmanje je petero ljudi umrlo, a stotine su hospitalizirane nakon curenja plina u kemijskoj tvornici u Visakhapatnamu, industrijskom lučkom gradu u istoj državi.

Indija je 1984. godine svjedočila jednoj od najgorih industrijskih katastrofa u svojoj povijesti, koja se dogodila u tvornici pesticida u Bhopalu, u središnjem dijelu zemlje.

Oko 3500 stanovnika tvornice pronađeno je mrtvo u danima nakon curenja otrovnog plina.

I danas tamošnje stanovništvo trpi posljedice. Djeca se rađaju sa strašnim nedostacima i deformitetima, zbog posljedica izloženosti plinu kod njihovih majki.