Obavijesti

News

Komentari 26

Indijci proglašeni krivima za silovanje i ubojstvo studentice

Indijci proglašeni krivima za silovanje i ubojstvo studentice
1

Krivima za grupno silovanje i ubojstvo studentice (23) su proglašena četvorica od šestorice muškaraca. Prijeti im vješanje, a odluka o kazni očekuje se u srijedu

VIDEO

Muškarci iz Indije, stari između 19 i 34 godine, koji su prošle godine i prosincu u New Delhiju silovali 23-godišnju studenticu nakon čega je preminula, proglašeni su krivima za silovanje i ubojstvo. 

Krivima su proglašena četvorica od šestorice muškaraca, a prijeti im smrt vješanjem. 

Odluka o kazni očekuje se u srijedu, piše Guardian.  

Nesretnu djevojku napali su i brutalno silovali jedne večeri dok se s prijateljem vraćala iz kina. Njega su pretukli, a nju silovali u autobusu u vožnji. Preminula je dva tjedna poslije od ozljeda u bolnici u Singapuru.

Suđenje počelo u siječnju

Suđenje je počelo u siječnju, a najmlađem od napadača bilo je samo 17 godina pa je proces protiv njega vođen na sudu za maloljetnike. Prošlog mjeseca izrečena mu je kazna od tri godine boravka u kaznionici za malodobnike. Vozač autobusa, koji je kao najstariji među napadačima predvodio napad, objesio se u zatvoru u ožujku.

Svi muškarci porekli su krivnju. Dvojica su kazala da su te noći slušala koncert u parku, jedan je rekao da je vozio autobus u vrijeme napada, ali da u njemu nije sudjelovao, dok je četvrti rekao da je bio izvan grada. Tijekom procesa saslušano je 85 svjedoka, uključujući žrtvin iskaz prije smrti. Uspoređeni su DNK dokazi te zubni kartoni muškaraca, koji su se poklapali s ugrizima pronađenima na tijelu djevojke i njezina prijatelja kojeg su pretukli prije negoli su nju napali.

Odvjetnik ulaže žalbu

Odvjetnik optuženih muškaraca kazao je da će uložiti žalbu, a roditelji preminule studentice, čije ime nije otkriveno, kazali su da se nadaju kako će ovaj slučaj spriječiti eskaliranje seksualnog nasilja prema ženama u toj državi.

- Želim da druge žene i djevojke znaju koliko je moja kći bila hrabra i da njezina žrtva ne bude proglašena sramotnom - kazao je Badrinath Singh (48).

Podsjetimo, slučaj je izazvao burne reakcije indijske i svjetske javnosti. U Indiji su održani brojni masovni prosvjedi nakon kojih su vlasti obećale pooštriti kazne za silovatelje i počinitelje najtežih seksualnih delikata protiv žena. Unatoč tome, grupna silovanja u zemlji i dalje se učestalo događaju. Iako je što se tiče pravosudnih organa i policije uočljiv pomak kada je u pitanju tretiranje žena koje su žrtve, borci za ljudska prava upozoravaju da je sustav preinertan te da je potrebno puno više truda kako bi se stalo na kraj problemu te brže implementirale zakonske promjene koje bi onemogućile učestala silovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori