Obavijesti

News

Komentari 16

'Inicijativa Narod odlučuje ne želi uvid u nevaljane potpise...'

'Inicijativa Narod odlučuje ne želi uvid u nevaljane potpise...'
1

To je veliko iznenađenje i razočarenje i dokaz da inicijativa Narod odlučuje radi čisti politikantski pristup i pritisak na javnost. Koliko su inzistirali da se pojave na uvidu, oni se uopće nisu prijavili, kaže ministar

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je u srijedu da se za provjeru nevaljanih potpisa za referendumska pitanja prijavilo oko 130 građana i po četiri, pet udruga, ali ne i inicijativa Narod odlučuje te ocijenio da toj inicjativi nije do istine i objektivnosti, nego do najnižeg politikantstva.

Kuščević je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" rekao da je Vlada, kako bi odgovorila na neopravdane napade na provjeru potpisa za referendumske inicijative - dvije za izmjenu izbornog sustava i jednu za opoziv Istanbulske konvencije - pozvali sugrađane, inicijative, udruge, da dođu i izvrše uvid u sve nevažeće potpise. Nevažećih potpisa je bilo, podsjetio je, 40.000 po svakom pitanju.

- Do sad se prijavilo otprilike 130 građana za svako referendumsko pitanje i po četiri, pet udruga, tipa Gong, Hrvatski helsinški odbor, ne znam napamet. To je meni veliko iznenađenje i razočarenje i dokaz da inicijativa Narod odlučuje radi čisti politikantski pristup i pritisak na hrvatsku javnost. Koliko su inzistirali da se pojave na uvidu, oni se uopće nisu prijavili - rekao je Kuščević.

Rok je bio do petka u ponoć, Istambulska inicijativa se prijavila, puno sugrađana i udruga, a ti koji su bili najglasniji, nisu imali morala prijaviti se i doći pogledati koje su se nepravilnosti radile.. 

Možda su pojedinci koji su se prijavili članovi inicijative Narod odlučuje, ali se kao Inicijativa nisu prijavili, rekao je.

- To pokazuje koliko manipuliraju  ljudima koji su izašli i dali potpise za referndum i koliko manipuliraju javnošću,  koliko im nije stalo do istine, objektivnosti nego do najnižeg politikantstva - rekao je Kuščević.

Rekao je da će za nekoliko dana utvrditi proceduru kada i kako će dobiti uvidu potpise.

Prvo slijedi sastanak s APIS-om, da se vide tehnički uvjeti za uvid. Na sastanku moraju biti predstavnici Agencije za zaštitu podataka da bi jamčili zaštitu osobnih podataka prilikom uvida, te predstvnici povjerenstva koje je obavilo nadzor prikupljenih potpisa.

- Sastanak će biti u roku od nekoliko dana, utvrdit će se metodologija i odrediti termini kada uvid mogu dobiti pojedinci, kada udruge i inicijative koje su se prijavile - kazao je Kuščević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa