Obavijesti

News

Komentari 35

'Inspekcije više neće rigorozno kažnjavati manje nepravilnosti'

'Inspekcije više neće rigorozno kažnjavati manje nepravilnosti'
1

Ministar Panenić je rekao da će napraviti odmak tako što će inspekcije ukoliko utvrde manje nepravilnosti omogućiti poslodavcima da to isprave u nekom primjerenom roku

VIDEO

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić u RTL Direktu komentirao je pojačani nadzor poreznih inspekcija i zatvaranje objekata zbog sto kuna viška u blagajni.

- Naravno da je i moje ministarstvo zainteresirano za djelovanje i drugih inspekcija. Konkretno, moje ministarstvo je predložilo izmjene zakona o inspekcijama u gospodarstvu. Napravit ćemo odmak da će inspekcije ukoliko utvrde manje nepravilnosti omogućiti poslodavcima da to isprave u nekom primjerenom roku. Naravno da to ne rješava sve probleme. Ono što je opasno po život ili imovinu to će se kažnjavati. Želimo da to bude primjer i drugim ministarstvima i da napravimo sustavno olakšavanje poduzetnicima - rekao je Panenić.

Pojasnio je što znači 'manji prekršaj':

- Recimo, nije istaknuta cijena u trgovini. To se uvijek može dogoditi. Oni to trebaju ispraviti. Želimo zaštiti potrošače, ali ne možemo dozvoliti da zatvorimo trgovine ili raspisujemo rigorozne kazne - dodao je Panenić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kazao je da je danas bilo predstavljanje Zakona o javnoj nabavi, a očekuje da bi ga Vlada, nakon što provede javnu raspravu, mogla do 27. svibnja uputiti u saborsku proceduru.

- Pojasnit ću pojam ekonomski najpovoljnije ponude. To nije najjeftinija cijena, ona odlazi u zaborav. To je kao nabavka štampača koji može koštati 300 kuna, ali za njega će tinta koštati 300 kuna, a ako nabavite za 500 kuna, tinta košta 100 kuna. Ponderira se cijena nabave i ona dugotrajnoga troška njegova uporabe. To neće otvoriti korupcije, nego će ohrabriti naručitelje da nabavljaju najkvalitetniju opremu - pojasnio je Panenić.

Na pitanje kada će Vlada početi ispunjavati svoje obećanje o smanjenju parafiskalnih nameta, Panenić je odgovorio:

- "Imamo 161 namet. Sutra na Vladi donosimo odluku o osnivanju povjerenstva koje će imati za zadatak smanjivanje intenziteta i ukidanje nameta. To je put bez povratka, smanjivati se mora. Plan je uštedjeti do kraja godine oko 300 milijuna kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.