Obavijesti

Promo sadržaj

Ne propustite ovogodišnji Interliber i Infogamer u Zagrebu

Ne propustite ovogodišnji Interliber i Infogamer u Zagrebu
7

Za sve knjigoljupce tradicionalno se u studenom održava najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu – INTERLIBER

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, a posjetitelje očekuju novi naslovi i predstavljanja knjiga, dolazak knjiških zvijezda, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, radionice, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača.

Očekuje vas pregršt novih naslova knjiga, a mnogi od njih posjetit će upravo Interliber;  Slavenka Drakulić, Miljenko Jergović, Ivica Đikić, Ivana Bodrožić, Cody McClain Brown, Enes Kišević, Franjo Janeš, Ankica Tomić, Ivana Plechinger,  Kristian Novak i mnogi mnogi drugi koji će potpisivati kupljene primjerke.

Ovogodišnja novost je otvaranje galerije paviljona 5 gdje će se svakodnevno održavati druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire i sl.

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera nosi naziv ZNANSTVENI KVART, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način. Inovacija Znanstvenog kvarta, zamišljena za popularizaciju znanosti, prošle godine odškrinula je vrata na zabavan način u svijet znanosti. Ovaj put posjetitelji će naučiti što je to arheologija te što zapravo rade geolozi, iskušat će se u slaganju kostura Apatosaurusa, otkriti kako zmajevi rigaju vatru i saznati postoje li ženski patuljci, zaviriti u svijet mikrobiologije i uživati u kemijskim pokusima… Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pekinški sajam, jedan od najvećih sajmova knjiga u svijetu, ove godine organizira svoju promociju na sajmu Interliber te predstavljanje nove kineske književne zvijezde, knjiga recepata i kineske kulture.

Kako bi svima olakšali boravak na Interliberu, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnom mjestu u paviljonu 5 i 6 kojeg smo nazvali Knjižider, koji je ujedno i garderoba.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Interliber se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

U istom terminu održavaju se SAJAM MULTIMEDIJE te INOVA.

Više o svemu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma ili na službenoj facebook stranici Sajma.

S partnerom, časopisom Reboot Zagrebački velesajam organizira najznačajniji gamerski događaj u Hrvatskoj i cijeloj regiji – 5. Infogamer by REBOOT. Očekuje vas igranje, druženje, mnoštvo turnira, nagradne igre, akcije i poklon paketi.

Jedan od najvećih gaming sajmova u Europi

InfoGamer by REBOOT 2016 u svom petom izdanju nastavlja rasti i uvrštava se na ljestvicu najvećih i najznačajnijih gaming sajmova u Europi. Sajam će se održati u dosad najvećem izdanju i trajat će punih šest dana, do nedjelje 13. studenog.

Održat će se u pet paviljona (8, 8a, 9, 10A i 11A) na površini većoj od 15.000 kvadratnih metara izložbenog prostora na kojem će se predstaviti više od 200 izlagača iz 16 zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Češka, Poljska, Mađarska, Njemačka, Francuska, SAD, Švedska, Japan, Južna Koreja, Kina, Velika Britanija, Taiwan, Ukrajina).

Najveća igraonica u regiji

Fokus događanja bit će na predstavljanju najnovijih igara i hardvera, developera, VR hardvera, analognih igara te velikih internacionalnih eSports turnira, a bit će dostupno više od 600 igraćih jedinica te 100 VR (virtual reality) uređaja.

Ovogodišnji Reboot InfoGamer prerast će svojom veličinom neke od najutjecajnijih europskih sajmova te se svrstava uz bok najvećih. Povećao se i broj velikih svjetskih izdavača, a samim time i predstavljanja najnovijih igara kao i gaming hardvera.

U suradnji s najvećim regionalnim udrugama bit će organiziran i niz velikih internacionalnih eSports turnira (natjecanja u najaktualnijim videoigrama, gdje se timovi međusobno natječu tko će osvojiti više bodova u zadanom vremenu) koji će imati svoj, posebno opremljen paviljon. Također, Indie games (mali nezavisni proizvođači videoigara koji još nisu afirmirani ili tek ulaze na tržište odnosno traže investitore za daljnji razvoj svojih kreativnih ideja) bit će veći nego prošlogodišnji te je stavljen pod novo zajedničko ime - Reboot InfoGamer Indie Games Festival.

Očekujemo više od 70 000 posjetitelja koji će prepoznati sve veći značaj gaming kulture te gaming industrije koja kao najveća svjetska industrija zabave ima već niz godina konstantan rast. Vruća tema sajma je usmjeravanje mladih ka zapošljavanju u ovoj industriji. Očekujemo još veći broj predstavljanja sve ozbiljnijih i usmjerenih regionalnih edukatora.

Tijekom vikenda posjetitelje će dočekati najveća community imena (najpoznatiji youtuberi iz Hrvatske i inozemstva koji imaju svoje poklonike preko youtube-a i društvenih mreža) iz domene gaming video blogginga, streaminga te youtubinga kao i nekoliko velikih međunarodnih gostiju.

U okviru sajma Multimedije moći ćete razgledati izložbu Povijest pametne telefonije. Pametni telefoni su s nama već 20 godina, a kako su u Hrvatskoj prije gotovo dva desetljeća izgledali prvi pametni telefoni te što ih je u tadašnje vrijeme činilo pametnima moći ćete vidjeti u pravom muzeju mobilne telefonije. Vlasnik kolekcije starih mobitela Krunoslav Ćosić izložit će prve pametne Nokije, Ericssone, Siemense, Samsunge s ekranima osjetljivima na dodir. Moći ćete vidjeti i prve pametne telefone, poput prvog iPhona koji nije bio dostupan u prodaji u Hrvatskoj, kao niti prvi Android pa je ovo prava prilika za to.

Cijena ulaznice iznosi 40,00 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu
Od 22. do 27. travnja, održavaju se besplatni Dani tehničke ispravnosti motocikala
PROMO

Od 22. do 27. travnja, održavaju se besplatni Dani tehničke ispravnosti motocikala

Broj novoregistriranih motocikala u porastu