Prije pet godina od ugljičnog dioksida koji je ispušten iz tvornice preminuo je Zdravko Martinović, a prije četiri mjeseca tadašnji su direktori osuđeni na zatvor
Interventne službe izašle su na teren zbog smrada iz pivovare
Zbog intenzivnog smrada po hmelju i trulim jajima u Šporerovoj ulici pokraj pogona Karlovačke pivovare u Karlovcu u srijedu su alarmirane sve interventne službe kako bi se spriječila moguća tragedija. Građani su oko podneva dojavili Centru 112 da su osjetili nesnosan smrad koji je na teren odmah poslao sve interventne službe kako bi spriječili moguću tragediju koja je prije pet godina zadesila njihova sumještanina Zdravka Martinovića. On je preminuo zbog udisanja ugljično dioksida ispuštenog iz tvornice. Zbog tog propusta četiri mjeseca nakon presude zatvorskom kaznom su pravomoćno osuđeni tadašnji direktori tvornice zbog tehničkih propusta tvornice. Na mjesto dojave su izišli policija, vatrogasci, Inspekcija Zaštite okoliša, djelatnik Vodovoda i Kanalizacije, a preko Centra 112 je dana obavijest i Vodopravnoj inspekciji.
- Iz šahta na raskrižju ulice Dubovac i Šporerove ulice u srijedu se oko 12 sati osjetio neugodan intenzivan miris koji je dopirao i u jedan stan na Dubovcu. Iz spornog šahta kanalizacije uzeti su uzorci za analizu od strane Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, a mjerenje kakvoće zraka nisu pokazali onečišćenje zraka. Miris je bio po hmelju i kuhanim jajima. Nadzor je izvršen i u Karlovačkoj pivovari čiji su djelatnici tijekom jutra osjetili isti neugodan miris, te su sami djelatnici izvršili nadzor kanalizacijskog sustava video nadzorom i mjerenjima dozimetrima, ali nisu ništa otkrili - izvijestili su iz ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Nakon tragičnog događaja Karlovačka pivovara je uložila milijune eura u tehnologiju tvornice kako bi svoj rad nastavila s ekološki prihvatljivom proizvodnjom.