Obavijesti

News

Komentari 12

'Inzistiram da idemo van jer tu ne mogu pomoći mojoj kćeri'

'Inzistiram da idemo van jer tu ne mogu pomoći mojoj kćeri'
1

Majka djevojčice s osteosarkomom protivi se kemoterapiji i tvrdi da to nije lijek. Želi liječenje nastaviti vani. Odbijala je liječenje te su u Klaićevoj morali posegnuti za Obiteljskim zakonom

VIDEO

Marijana Prpić, majka djevojčice koja boluje od osteosarkoma, protivi se kemoterapiji, a u emisiji Provjereno Nove TV rekla je kako i dalje tvrdi da to nije lijek. Iako se navodi da je u inozemnim bolnicama isti protokol liječenja, majka tamo želi nastaviti liječiti kćer. Ispričala je kako joj je liječnik iz Münchena rekao da ga više brine rame i metastaze u njemu te tvrdi kako rame nitko nije pregledao dva mjeseca. 

Majka tvrdi i kako joj liječnici u Klaićevoj odbijaju dati kompletnu medicinsku dokumentaciju. 

Govorila je o užasnim trenucima u kojima su saznali za bolest. Sve je krenulo na ljetovanju kad je naglo prekinuto bezbrižno kupanje. Rekla je kako su prvo svi posumnjali na pukuće mišića. 

- Kad su nam rekli da hitno moramo u Zagreb, taj trenutak riječima se ne može opisati - rekla je majka. Dodaje kako je ubrzo prebačena na institut, a preko noći joj je dijete bilo izolirano, a ona nije dobila previše opcija i objašnjenja. Ispričala je kako je kćer prošla četiri ciklusa kemoterapije te da je najviše boli što je vezana za  krevet. 

Iz Centra za socijalnu skrb komentirali su kako prate slušaju li se liječnici i da je najvažnije što oni odlučuju.

Primijenili Zakon da nastave liječiti curicu

Budući da je majka odbijala metodu liječenja, liječnici u Klaićevoj nisu imali izbora i iskoristili su odredbu Obiteljskog zakona koja im omogućuje liječenje djeteta i bez majčina pristanka.

- Ako je riječ o neodgodivoj medicinskoj intervenciji, primjenjuju se odredbe posebnog propisa kojim se uređuje zaštita prava pacijenata, što znači da tim liječnika nastavlja liječenje bez obzira na pristanak - u ovom slučaju roditelja, kad je nužno za zaštitu zdravlja i života maloljetnog djeteta, na osnovi čega je bolnica i nadalje nastavila liječenje - objasnila nam je u ponedjeljak ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb dodajući kako su liječnici nakon te odluke o svemu obavijestili nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te nadležni centar za socijalnu skrb. Pozvali su se na čl. 88, st. 4 Obiteljskog zakona. 

- Potvrđujemo da se na Zavodu za dječju onkologiju i hematoonkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb trenutačno na stacionarnom liječenju nalazi malodobna pacijentica s dijagnozom zloćudne bolesti. Liječenje malodobne pacijentice provodi se u potpunosti prema pravilima struke, unatoč neadekvatnoj suradnji i nerazumijevanju prirode bolesti i ozbiljnosti situacije od strane majke malodobne pacijentice, a o čemu smo izvijestili sve nadležne institucije. Više detalja o navedenom slučaju nismo u mogućnosti iznositi, a u najboljem interesu malodobne pacijentice - objavili su iz uprave Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu