Obavijesti

News

Komentari 196

Ipak se vratio: Na Veliki petak rodan Klepetan doletio Malenoj

Ipak se vratio: Na Veliki petak rodan Klepetan doletio Malenoj
6

Klepetan je kasnio tjedan dana, ali nitko nije brinuo jer rode često na putovanjima snađu vremenske neprilike. Rodan Klepetan i Malena vole se već više od 10 godina

VIDEO

Rodan Klepetan svojoj rodi Malenoj sletio je u gnijezdo na Veliki petak točno u 10 sati. Ove godine je zbog nevremena, a možda i godina, Malenoj kasnio pet dana i već ju je bila uhvatila nervoza.

- Iznenadio nas je, jer obično bi dolazio u poslijepodnevnim satima. Kada je doletio prvo je sletio Malenoj u gnijezdo. Ona se počela vrtjeti u krug, nije znala što će od sreće. On je samo kratko protrljao svoju glavu o njenu, kao da joj je govorio: „Stigao sam Malena, kako si mi?“. Nakon toga je sletio meni na igralište gdje sam ga čekao s kantom napunjenom ribom. Prišao mi je i tražio je od mene ribu, taj ritual upražnjavamo već 11 godina. Malena se malo bunila, počela je klepetati iz gnijezda, kao da je ljubomorna. Pojeo je dvije ribe i odletio je u gnijezdo. Uslijedio je ponovno maženje. Kako su samo sretni - rekao je Stjepan Vokić, bivši domar osnovne škole u Brodskom Varošu koji godinama vodi brigu o Malenoj. 

Stjepan se i sam uplašio da Klepetan nije zaglavio na dalekom putu. Njih će dvoje ove godine proslaviti 11. godišnjicu neprekidne ljubavi i Malenin 20. rođendan. Malena je, nakon pucnja talijanskih lovaca, ostala slomljena krila i više nije mogla s drugim rodama putovati na jug. Do sada je nije iznevjerio u tih 11 godina. Zajedno su sa Stjepanom podignuli 43 mlade rode. 

Klepetan je u tih 11 godina u svojim krilima odlazeći i dolazeći svojoj družici nakupio oko 273.000 kilometara. Unatoč toliko prijeđenih kilometara ne doima se umornim, istina malo mu je perje prljavo, ali za nekoliko dana će to srediti i bit će bijel kao i njegova Malena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imamo jedan problem, a to je mlada roda koju sam prošlog ljeta spasio u Kobašu. Cijelu zimu je provela s Malenom i ne znam kako će Klepetan reagirati. Neću je puštati ovih dana dok se on ne odmori, a onda Bože moj što bude - rekao je Stjepan.

Inače, brigu o Malenoj već 20 godina vodi bivši domar varoške Osnovne škole, a odnedavno umirovljenik Stjepan Vokić. Malena je, nakon pucnja talijanskih lovaca, ostala slomljena krila i više nije mogla s drugim rodama putovati na jug.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!