Obavijesti

News

Komentari 250

'iPhone se punio. Zazvonio je i eksplodirao pokraj moje glave'

'iPhone se punio. Zazvonio je i eksplodirao pokraj moje glave'
2

Ljubica Marić (28) iz Zagreba ležala je u krevetu. Njezin mobitel na noćnom ormariću je zazvonio i eksplodirao, nakon što je tijekom noći bio na punjaču

VIDEO

Sva sreća pa su djeca spavala i nitko nije brzo došao do telefona, rekla nam je Ljubica Marić, vlasnica iPhonea 4S koji je eksplodirao na njenom noćnom ormariću prošlog vikenda. 

Mobitel je bio upaljen i priključen na punjač. Baterija se punila tijekom noći. Malo prije jutra Ljubici je zazvonio telefon, no pošto su svi spavali, sporo je reagirala i pustila je neka zvoni. Ustala je i krenula prema telefonu. Tad je drugi put zazvonio i jednostavno eksplodirao. Na mobitelu je popucalo staklo, a zvučnika od praska uopće nije bilo. Komadića je bilo po cijelom ormariću i podu sobe. Muž i ona su se skamenili. Mobitel je, unatoč eksploziji, i dalje radio. Strujna utičnica nije pregorjela, punjač je bio neoštećen.

Iz servisa su mi se javili  i rekli kako im je ovo prvi takav zabilježeni slučaj, da mi jamstvo ne vrijedi i ako ga želim popraviti, morat ću platiti oko 1600 kuna, rekao nam je začuđeno Zoran

- Posumnjali smo na kratki spoj, no sve instalacije su bile u redu i vani je bilo lijepo vrijeme - rekao nam je Ljubičin muž Zoran. On je isti dan odnio mobitel s jamstvom u servis, gdje ga prvo nisu željeli primiti i rekli su mu da je mobitel oštećen jer im je ispao. Nakon kratke rasprave servis je ipak preuzeo iPhone, ali samo na besplatnu dijagnostiku kvara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obećali su to provjeriti u dva dana. Zvali su me i rekli da telefon radi, ali ni sami ne znaju zašto je prsnuo - kaže nam Zoran. Javili su mi se i rekli kako im je ovo prvi takav zabilježeni slučaj, da mi jamstvo ne vrijedi i ako ga želim popraviti, morat ću platiti oko 1600 kuna, rekao nam je začuđeno.

Napominje kako ga nije briga za cijenu popravka nego se brine za zdravlje žene, djece i sebe jer ne želi da idući put mobitel nekom eksplodira kraj lica. Zoran kaže kako je prava sreća što je mobitel bio u gumenoj maski, pa se staklo nije jače rasprsnulo.

Od Engleske do Australije i Kine: Slični slučajevi diljem svijeta 

Slični slučajevi eksplozije iPhonea ili dijela njegove opreme uzbunili su korisnike diljem svijeta. Zadnji prijavljeni slučaj bio je prije nekoliko dana u Velikoj Britaniji, gdje je u ruci eksplodirao punjač za iPad. Kineskinji je iPhone u kolovozu eksplodirao kraj glave dok je telefonirala te joj ozlijedio oko. Prije mjesec dana Kinezu se zapalio tijekom punjena dok je spavao i zamalo zapalio cijeli stan, a u Australiji je iPhone eksplodirao u zrakoplovu.

Serviseri su u nekim slučajevima objasnili kako je moguće da se uređaj zapali ili eksplodira ako su dijelovi loše spojeni ili su kabeli punjača oštećeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer