Obavijesti

News

Komentari 13

Iran počeo testirati ispaljivanje projektila s podmornice

Iran počeo testirati ispaljivanje projektila s podmornice
1

Iranski dužnosnici u prošlosti su prijetili blokadom Hormuškog tjesnaca, važne rute za prijevoz nafte, kao osvetu za svaku neprijateljsku akciju, uključujući pokušaje zaustavljanja iranskog izvoza nafte sankcijama

VIDEO

Iran je u petak počeo mornaričke vježbe velikog opsega na ulazu u Perzijski zaljev, koje će obilježiti prvo ispaljivanje krstarećih projektila s podmornice, objavili su državni mediji, u razdoblju povećanih napetosti sa SAD-om.

U trodnevnim ratnim igrama sudjeluje više od 100 plovila na širokom prostoru od Hormuškog tjesnaca do Indijskog oceana, objavila je državna novinska agencija IRNA.

"Vježbe će obuhvatiti niz suočavanja s prijetnjama, ispitivanja oružja i procjene spremnosti opreme i osoblja", rekao je mornarički zapovjednik Hosein Kanzadi u izjavi koju je prenijela državna televizija.

"Ispaljivanje krstarećih projektila s podmornice bit će izvedeno ... zajedno s ispaljivanjem s helikoptera i drona s palube razarača Sahand", rekao je Kanzdadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Državni mediji su objavili da će Iran testirati podmornice Fateh domaće proizvodnje koje su opremljene krstarećim projektilima.

Iranski dužnosnici u prošlosti su prijetili blokadom Hormuškog tjesnaca, važne rute za prijevoz nafte, kao osvetu za svaku neprijateljsku akciju, uključujući pokušaje zaustavljanja iranskog izvoza nafte sankcijama.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a