Obavijesti

News

Komentari 3

Iranski ministar: Britanija nam prijeti jer zadržava naš tanker

Iranski ministar: Britanija nam prijeti jer zadržava naš tanker
1

Britanska kraljevska mornarica zaplijenila je naftni tanker u četvrtak dramatičnom intervencijom koja je izazvala ljutnju Teherana i mogla bi produbiti sukob sa Zapadom

VIDEO

Britansko zadržavanje iranskog tankera prošli tjedan prijetnja je i nekorektan postupak, rekao je iranski ministar obrane Amir Hatami u ponedjeljak u govoru koji je uživo prenijela državna televizija. 

Britanska kraljevska mornarica zaplijenila je naftni tanker u četvrtak dramatičnom intervencijom koja je izazvala ljutnju Teherana i mogla bi produbiti sukob sa Zapadom.

Gibraltar je u četvrtak presreo i zaplijenio supertanker Grace 1 na zahtjev SAD-a upućen Velikoj Britaniji, što je izazvalo diplomatski spor između Velike Britanije i Irana, a Teheran je reagirao na način da je pozvao britanskog veleposlanika na konzultacije. 

Gibraltar smatra da ima razloga za pretpostavku da sirova nafta na brodu ima veze sa sirijskom rafinerijom Banjas, čime se krše sankcije koje je EU donio protiv te ratom pogođene zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gibraltar je dobio dozvolu svojeg vrhovnog suda da zadrži tanker 14 dana, objavila je njegova vlada u petak, na dan kad je zapovjednik iranske revolucionarne garde zaprijetio u znak osvete zapljenom britanskog broda.

Odvojeno od tog događaja, Hatami je rekao da iransko rušenje američke bespilotne letjelice bez posade prošli mjesec šalje poruku da će Islamska Republika braniti svoje granice.

Washington je rekao da je dron srušen nad međunarodnim vodama. 

Iran ne traži rat ni sa kojom zemljom, rekao je u ponedjeljak o incidentu rušenja američkog drona načelnik stožera iranske vojske Abdolrahim Musavi, prenijela je poluslužbena novinska agencija Mehr.

Napetosti između Irana i Sjedinjenih Država povećane su nakon što je islamska Republika srušila američku bespilotnu letjelicu prošli mjesec.

Iranski dužnosnici rekli su da je dron bio u njihovu zračnu prostoru, a Washington je rekao da je dron letio nad međunarodnim vodama.

(tob) 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a