News

Komentari 3

'Iranski tanker istovario teret na sredozemnoj obali...'

'Iranski tanker istovario teret na sredozemnoj obali...'

Tanker Adrian Darya 1, koji je prošli tjedan prekinuo komunikaciju kod obale Sirije, fotografirao je satelit kod sirijske luke Tartus. Tanker je zadržan u Gibraltaru zbog navodnog kršenja sankcija Siriji

Iranski tanker koji je u središtu spora između Teherana i zapadnih sila isporučio je svoj teret nakon što je pristao na sredozemnu obalu, navela je u nedjelju riječi glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova iranska državna novinska agencija IRNA.

"Naftni tanker Adrian Darya je konačno pristao na sredozemnu obalu...i istovario svoj teret", navodi IRNA glasnogovornika Abbasa Mousavija.

Tanker Adrian Darya 1, koji je prošli tjedan prekinuo komunikaciju kod obale Sirije, fotografirao je satelit kod sirijske luke Tartus. Tanker je zadržan u Gibraltaru zbog navodnog kršenja sankcija Siriji.

Iran je objavio krajem kolovoza da je prodao naftu na tankeru Adrian Darya 1 i da će kupac odlučiti odredište tereta.

Brod koji je prije nosio ime Grace 1 zaustavila je britanska mornarica kod Gibraltara 4. srpnja pod sumnjom da vozi naftu u Siriju kršeći sankcije Europske unije.

Dva tjedna kasnije Iran je u odmazdu zaplijenio britanski tanker u Hormuškom tjesnacu.

Gibraltar je oslobodio iranski tanker 15. kolovoza nakon što je primio jamstva Teherana da brod neće istovariti 2,1 milijuna barela nafte u Siriju.