News

Komentari 778

ISIL je zaprijetio: Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija

ISIL je zaprijetio: Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija

Džihadisti ISIL-a na YouTubeu su objavili video u kojem prijete da će zauzeti čitav zapadni Balkan - Hrvatsku, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Kosovo

Džihadisti Islamske države na YouTubeu su objavili video u kojem prijete da će zauzeti čitav zapadni Balkan.

U videu  pod nazivom "Mi smo islamski hilafet - kasida" džihadisti najavljuju da će osvojiti Hrvatsku, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Kosovo.

Video je objavljen 10. srpnja na YouTube kanalu "Put Hilafeta", koji i inače objavljuje radikalni islamistički sadržaj.

Na početku video uratka navedena je poruka poslanika Muhameda iz zbirke hadisa Buharije i Muslima:

"Naređeno mi je da se borim protiv ljudi sve dok ne posvjedoče da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Allahov poslanik, dok ne počnu namaz klanjati i zekat davati. Kad budu to uradili, zaštitit će od mene svoje živote i imetke, osim kada to pravo islama zahtjeva. A njihov konačni obračun pripada Allahu".

Video poruku zatim prati kasida, vjerska pjesma kojom prijete Balkanu.

"Radujte se, oj Balkanci, bliže vam se bolji dani, dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet. Raduj se, o ti Srbija, bit ćeš dio na islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet. Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet. Raduj se, o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bit ćeš naše mjesto novo, mi smo islamski hilafet. Bosna i Hercegovina, eto vam mudžahedina, past će glave murtedina, mi smo islamski hilafet. Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vratit ćemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet. Raduj se i ti Obama pobjeda pripada nama, mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet ".

Najčitaniji članci