Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
56 komentara

ISIL supruzi zatočenika poslao snimku u kojoj ih moli za život

Nakon napada na njihovo uporište u Siriji, militanti su poslali poruku supruzi Alana Henninga. To je bio prvi put u devet mjeseci da čuje glas supruga humanitarca

Sky News
Foto: Sky News
56 komentara

Supruga Britanca Alana Henninga kojeg su zatočili militanti Islamske države, ponovno je javno pozvala otmičare da oslobode njenog supruga. 

Zašto i dalje prijete da će ga ubiti? Rekli su mi da je izveden na sud i oslobođen optužbi da je špijun. Molim Islamsku državu da se pridržava presudu vlastitog pravnog sustava, kazala je supruga

Nakon što su SAD i saveznici u utorak bombardirali dio Sirije kako bi upozorili ISIL, Barbara Henning primila je snimku na kojoj njen suprug preklinje za život. To je navodno prvi put da mu je čula glas u zadnjih devet mjeseci.

- Upravo sam primila snimku na kojoj Alan moli za život. I dalje pokušavam doprijeti do onih koji drže mog supruga kako bismo razgovarali, no Islamska država i dalje me ignorira, kazala je. 

Henning je u Siriju otputovao u prosincu u konvoju koji je dostavljao humanitarnu pomoć. Oteli su ga dok je prevozio kombi s lijekovima. 

- Zašto ne mogu otvoriti srca i umove činjenicama koje okružuju Alanovu otmicu. Zašto i dalje prijete da će ga ubiti? Rekli su mi da je izveden na sud i oslobođen optužbi da je špijun. Molim Islamsku državu da se pridržava presudu vlastitog pravnog sustava, kazala je supruga, a prenosi Sky News.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message