Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Isključili aparate: Roditelji se izborili za eutanaziju kćeri (3)

Argentina: Camila je tijekom poroda ostala bez kisika te joj je oštećen mozak. Bila je u vegetativnom stanju. Roditelji su se borili za pravo na dostojanstvenu smrt

Clarin.com
Foto: Clarin.com
110 komentara

Roditelji Camile su se tri godine borili za pravo da isključe aparate koji su njihovu kćer održavali na životu. Prije mjesec dana argentinska vlada je potvrdila zakon o pravu na dostojanstvenu smrt. 

U četvrtak u 12.05 sati su liječnici isključili aparate i curica koja je od rođenja bila u vegetativnom stanju je proglašena mrtvom.

- Camila je prošla kroz ovaj svijet i izborila se i za prava drugih. Sada je umrla u miru - rekla je majka Selva Herbón (37), piše Clarin

Tijekom poroda djevojčica je ostala bez kisika te joj je oštećen mozak. Camila je rasla, ali nije osjećala ništa, nije vidjela niti čula, nije se mogla smijati niti je mogla plakati. Njezina je majka prošle godine vlastima poslala pismo u kojem je napisala kako se stanje njezine kćeri nikada neće promijeniti te je zatražila da odobre isključivanje aparata koji je drže na životu. U pismu je napisala i kako su joj četiri stručnjaka potvrdila da Camila nikada neće ozdraviti. Kaže i kako niti jedan liječnik ne želi isključiti aparate jer bi se to smatralo ubojstvom. Na kraju pisma je zamolila vlasti da zbog Camilinog slučaja, ali i drugih ljudi koji se nalaze u sličnom stanju, u parlamentu raspravljaju o tome da se dozvoli eutanaziji koja kako kaže, znači 'dobru smrt'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message