Obavijesti

News

Iskoristi ljeto i upoznaj sve što Slavonija nudi

Iskoristi ljeto i upoznaj sve što Slavonija nudi
8

Maštate li o pravom, kvalitetnom odmoru, onom nakon kojeg ćete se osjećati kao novi? Usred prirode, budeći se uz pjev ptica, a ne zvuk prometa?

Zamišljate odmor bez gužvi, stresa i užurbanosti i mjesto u kojem možete pronaći svoj unutarnji mir i nahraniti um i tijelo? Razmislite o Požeško-slavonskoj županiji. Ono što vas tamo čeka, zaista su pravi skriveni dragulji Hrvatske.

Aktivni način života unatrag nekoliko godina sve je popularniji i u Hrvatskoj, pa svako putovanje, kraće ili duže ovisi o mogućnostima koje destinacija pruža po tom pitanju, pri čemu je dodatna i velika vrijednost mogućnost uživanja u njezinim prirodnim ljepotama.

Požeško-slavonska županija odlično iskorištava prednosti svoga podneblja te na postojeće kvalitete gradi infrastrukture koje tamošnjim stanovnicima, prolaznicima, posjetiteljima i turistima omogućuje uvjete za raznorazne aktivnosti.

Jedna od novosti je i novo otvorena turistička atrakcija Terra Panonica u Pleternici u kojoj možete naučiti sve o prirodnim ljepotama zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta Požeško-slavonske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaputite se i do Kuće Panonskog mora u kojoj ćete uz najsuvremeniju tehnologiju moći zaviriti u svijet koji je prije 16 milijuna godina živio na Papuku, tada samo jednom otoku u Panonskom moru. Brojni fosili nekada živućih organizama, mahom morskih životinja, svjedoče o davnoj prošlosti ovog “slavonskog arhipelaga”.

Kuća Panonskog mora

Montis Aurea – iskustvo o kojem ćete pričati

Zaputite li se u neko od slavonskih sela koja imaju dobru ponudu smještaja poput Novog Zvečeva, već će vam na putu dotamo biti jasno da idete na ODMOR. Odmor od svega. Vjerojatnost da ćete na cesti sresti drugi auto i ponekog šumskog stanovnika gotovo je podjednaka, a na zavojitoj cesti kroz prekrasnu šumu možda će vam na nekim mjestima ponestati signala.

Vile Montis Aurea

No, to je samo znak da pravi odmor polako počinje. Popularni odabir mnogih koji posjećuju Požeško-slavonsku županiju su i Vile Montis Aurea smještene upravo u Novom Zvečevu. Smještaj s bazenom, privatnim jacuzzijem i privatnom saunom? Tako je, dobro ste pročitali. A u slobodno vrijeme biljar, stolni tenis, stolni nogomet, pikado i mnoštvo drugih sadržaja zabavljat će sve uzraste. Tobogani, njihaljke i viseće vreće oduševit će najmlađe, a možete zaigrati i nogomet na travi.

Prvi eko kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj

No, zablude na stranu, nije luksuzna villa odabir za svakog. Predlažemo vam smještaj u jednom od tri kampa Požeško-slavonske županije. Kamp odmorište Zlatni Lug koji se nalazi u Emovačkom Lugu, Kamp Duboka u podnožju Papuka te Kamp odmorište Čondić u blizini Pleternice.

Netaknuta priroda Papuka mnoge posjetitelje mami da jednostavno spavaju u prirodi.

Park prirode Papuk

Upravo takva netaknuta priroda boravak u kampu podiže na jednu drugu razinu odmora kada svaki posjetitelj primjećuje razliku u svježini zraka, ali i odmaku od svakodnevnog užurbanog života što nam često treba. Priznajte, spavanje u Parku prirode nije baš česta prilika.

Kamp Duboka je prvi moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske, a prostire se na površini od 2,3 ha i sastoji se od 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu. Osim uređenih parcela, kamp sačinjava prekrasna zelena livada predviđena za boravak gostiju u šatorima, pa se u kampu sveukupno nalaze 32 smještajne jedinice i može zaprimiti 96 kampista.

Kamp Duboka

Ta je livada okružena drvenim stolovima i klupicama na kojima nije teško zamislili bogati doručak u svježe ljetno, pospano jutro. Tik do kampa nalazi se i Adrenalinski park Duboka koji svim uzrastima koji su u potrazi za malo avanture nudi i razne adrenalinske atrakcije.

Adrenalinski park Duboka

Ima li boljeg od aktivnog odmora sa smještajem podno planine koju možete istraživati danima? Kamp Duboka odlično je polazište za upoznavanje Papuka i lokalnih područja pogodnih za skoro sve vrste aktivnosti poput trčanja, planinarenja, biciklizma, istraživanja poučnih staza i slično. Potrebno je samo odabrati način na koji se želite aktivirati i time, uz spavanje u srcu prirode, činiti dobro sebi.

One koji pak vole uživati u pogledima oduševit će Izletište Omanovac sa svojim Planinarskim domom Omanovac koji se smjestio na 655 metara nadmorske visine. Mjesto je idealno za istraživanje biciklom ili pak planinarenje, a obavezno ćete napuniti i svoj album fotografijama pogleda na okolicu na svojem mobitelu.

Omanovac

Ljubitelji životinja obavezno neka posjete Državnu ergelu Lipik gdje mogu upoznati plemenite lipicance, uživati u jahanju ili pak dan završiti romantičnom vožnjom kočijom.

Više informacija potražite na www.tzzps.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja
ZLATNO PODUNAVLJE

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja

Naše voditelje, Putoholičare Ivu i Branka, pratimo na proputovanju Hrvatskom u jednom od najljepših europskih parkova prirode, Kopačkom ritu, a otkrivaju nam i vrhunsku gastronomiju erdutskog i iločkoga kraja

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i  delicije od jegulja i žaba
PROMO

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i delicije od jegulja i žaba

Svim gostima hotela Restaurant Villa Neretva nudi se nezaboravno iskustvo – fotosafari kroz dolinu Neretve. Izlet kroz kanale rijeke Neretve prava je radost za oči i dušu. U ponudi je i berba mandarina...
Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju
UPOZNAJTE VUKOVAR

Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju

Povijest Vukovara najčešće se spominje u kontekstu rata, no grad je to koji nudi mnogo više od poslijeratnih ožiljaka. Izdvojili smo pet manje poznatih zanimljivosti o Gradu heroju, koje će vam otkriti pravi duh Vukovara