Obavijesti

News

Komentari 36

Išla je uplatiti Bingo pa pala u potok: Uplašila sam se i vikala

Išla je uplatiti Bingo pa pala u potok: Uplašila sam se i vikala
5

Baka Marija šetala je svojom uobičajenom rutom, a onda je u jednom trenu osjetila slabost. Sjela je pa je nakon malo odmora pokušala ustati nakon čega je opet osjetila slabost, poskliznula se i pala u potok

VIDEO

Da nije bilo grma, za koji sam se grčevito držala, sigurno bih se utopila. Onda sam povikala: ‘Mladiću, mladiću’ i dečko na biciklu me čuo pa je spašavanje počelo. Rekla nam je to Marija Katalenić (83), koja je u subotu ujutro na Gračanskoj cesti u Zagrebu upala u potok. Baka Marija zaputila se na kiosk kupiti Bingo. Šetala je svojom uobičajenom rutom, a onda je u jednom trenu osjetila slabost. Sjela je pa je nakon malo odmora pokušala ustati. Obuzela ju je slabost, poskliznula se i pala u potok.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Utopila bih se da nije bilo grma'

Pokretanje videa...

01:24

- Jako sam se uplašila, bilo je sklisko i pokušala sam se izvući, ali nisam uspjela. Sreća da je na mjestu pada bio grm, za koji sam se grčevito držala - pričala nam je baka još pod šokom zbog nesreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mladić kojeg je zvala da je spasi pozvao je taksiste s obližnjeg stajališta taksija. Oni su mu pokušali pomoć da izvuče baku, ali nije išlo. Prišao je još jedan muškarac koji ju je tješio.

- Svi su čekali sa mnom vatrogasce - rekla je baka.

Taksist Željko Komušar bio je jedan od muškaraca koji su pokušali pomoći.

- Pružili smo baki štap, ali je do prsa bila u vodi i bila je u strahu da ne upadne još dublje, pa je nismo uspjeli izvući. Vatrogasci su brzo reagirali, došli su za desetak minuta i profesionalno obavili zadatak - rekao je.

Taksisti kažu kako poznaju baku iz viđenja jer je često vide da hoda oko potoka i obližnjom livadom te kupi smeće koje ljudi bacaju ne pazeći na prirodu. Kažu kako nisu očekivali da bi, čekajući na sljedeću vožnju, krenuli u spašavanje, ali su spomenuli kako je taj potok problematičan te da bi ga trebalo ograditi. S taksistima se složila i susjeda Ida Capak (60). Kaže kako pamti da se jedan čovjek prije tri godine utopio u potoku, a otad se još ništa nije saniralo. I baka Marija je rekla kako je mnogo puta inicirala i zvala da se riješi problem potoka jer, osim što je neograđen, pun je smeća. Dodaje da su tamo nekad i ispuštali kanalizaciju, što više nije slučaj.

- Inače ne osjećam slabost, vjerojatno me uhvatio visok tlak. U vodi sam promrzla, pa su me utoplili dekom i čekali da se smirim. Hitna pomoć procijenila je da ne moram u bolnicu, a i ja se sad osjećam bolje - kaže baka Marija, koja je dosad preboljela dva raka dojke.

Do mirovine radila je kao socijalna radnica, a inače piše pjesme. Rekla je kako će i ovu nesreću opjevati. Na pitanje hoće li se usuditi u budućnosti šetati istim putem, rekla je kako će se držati livade ili ceste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1