Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
60 komentara

Isplate li radnicima sve plaće odjednom, pojest će ih porez

U Tvornici olovaka nisu primili jednu i pol plaću, u Imunološkom čak četiri. Radnici Imunološkog očekuju da će se uskoro naći oko 5 milijuna kuna za zaostale plaće

Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
60 komentara

Sindikalna povjerenica Energetike, kemije i nemetala Lidija Jagarinec izrazila je zabrinutost da bi zaposlenici Imunološkog mogli ostati bez čitave jedne plaće, čak i ako država nađe novca za njih.

Iako je Vlada Imunološki proglasila javnom ustanovom i zaposlenici očekuju da će se uskoro naći oko pet milijuna kuna za zaostale plaće, Jagarinec upozorava da bi, ako one stignu odjednom, porez mogao pojesti jednu čitavu plaću. 

Borna Filić/PIXSELL

Istovremeno su bivši i sadašnji radnici Tvornice olovaka Zagreb Penkala, koja je nedavno otišla u stečaj, demantirali bivšeg direktora Tihomira Lalića koji je u medije više puta izjavio da je ponosan što su u stečaj otišli bez ijedne kune duga prema zaposlenicima.

- To naprosto nije istina. Nismo primili plaću za lipanj te polovicu srpnja i taj je dug ušao u stečajnu masu. Nitko ne zna kad ćemo ih dobiti - rekla je jedna od zaposlenica koja je u tvornici provela čitav radni vijek, više od 30 godina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message