News

Komentari 47

Ispovijest prijatelja: Stajali su oči u oči s velikim medvjedom

Ispovijest prijatelja: Stajali su oči u oči s velikim medvjedom

IGRAJ SE NEGDJE DRUGDJE! Trojica dječaka su se igrali na ragbi terenu pokraj Rijeke. Medvjed je iz šikare krenuo za njima, ali se ubrzo predomislio kod ceste

Tri desetogodišnjaka iz Praputnjaka u zaleđu Rijeke u ponedjeljak poslijepodne imali su bliski susret s medvjedom. Poslije škole su otišli na ragbi igralište u obližnju Krasicu.

- Igrali smo se i trčali kad sam čuo šuškanje u šikari. Prestrašio sam se i pobjegao - rekao je Mateo Drašković, čiji su prijatelji Karlo Lulić i Andrija Mohač ostali na igralištu.

- Nisu me ozbiljno shvatili kad sam im rekao da bi u šikari mogao biti medvjed. No uvjerili su se već nakon nekoliko trenutaka - dodaje Mateo koji je već odmaknuo na sigurno kad se medvjed pojavio.

- Prešao sam u igri s vanjske strane ograde. Andrija je bio na ogradi, a Mateo je trčao prema kućama. Odjednom mi se pred očima stvorio veliki medvjed. Propeo se na stražnje noge i glasno brundao nekoliko metara od mene - govori Karlo i dodaje da se od straha skamenio.

- Sabrali smo se i počeli bježati prema ulici iznad igrališta gdje je već bio Mateo. Medvjed je krenuo za nama, ali se, srećom, zaustavio kada smo došli do ceste. Ne znam je li se prestrašio auta, ali okrenuo se i nestao u šumi - dodaju dječaci.

- Ne možemo zabraniti djeci igru u prirodi - rekla je Mateova majka.

Mještani Praputnjaka i Krasice kažu da su se medvjedi već spuštali iz šume do naselja. Ulazili su u dvorišta i voćnjake, no nikoga nisu napali.

'Pankretićev medo' pobjegao sve do Rijeke?

Slunj je samo 145 km od Rijeke, a kako medvjedi na dan mogu prijeći desetke km nije isključeno da je ovaj medo onaj “problematični” koji je plašio vojnike. Ministar je potpisao dozvolu da ga se ubije.

Najčitaniji članci