Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispred vrata našla misterioznu kutiju: "Znate li ovu obitelj?"

AUSTRALIJA: Heidi je prije 15 godina ispred kuće našla kutiju u kojoj su bile stare fotografije, rodni listovi, školska i bankovna izvješća i drugi papiri od kojih neki datiraju i s kraja 19. stoljeća

Foto: Facebook
19 komentara

Australka Heidi Blackwell prije 15 godina na svojem je kućnom pragu pronašla kutiju punu dokumenata za koje je zaključila da pripadaju obitelji prebjegloj iz nacističke Njemačke u Australiju.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Nikada nije doznala kako se kutija našla baš pred njezinim vratima. Spremila ju je i na nju godinama nije mislila, no sada je na Facebooku objavila fotografije te kutiju s dokumentima želi vratiti pravom vlasniku

Misteriozna kutija našla se na njezinom kućnom pragu dok je još živjela na obalama sydneyske plaže Bondi. U kartonskoj kutiji za voće ležale su fotografije, rodni listovi, školska i bankovna izvješća i drugi papiri od kojih neki datiraju i s kraja 19. stoljeća. 

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

- Svi dokumenti naslovljeni su na Nechu i Wernera Finka - napisala je na Facebooku Heidi odlučna da nađe nekoga tko je povezan s obitelji Fink.

Na dijelu dokumenata vidljiv je znak tzv. imperijalnog orla, odnosno Reichsadlersa, simbola kojeg su nacisti koristili nakon 1935. godine. 

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"
Objava s fotografijama na Facebooku zainteresirala je mnoge. Neki komentatori Heidi su savjetovali da se u potrazi za potomcima Finkovih obrati Židovskom muzeju u Sydneyju koji bi mogao pomoći u pronalasku vlasnika, piše Daily Mail. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message