Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
101 komentara

Istospolni par tuži Ministarstvo jer im ne daju da udome djecu

Par iz Zagreba odlučio se na udomljavanje djece i prošli su sva testiranja, ali su dobili rješenje da se molba odbija jer su dva muškarca u životnom partnerstvu. Sada su tužili Ministarstvo za demografiju

Foto: Željko Hladika/24sata
101 komentara

Istospolni par iz Zagreba tužio je Upravnom sudu Ministarstvo za demografiju zbog diskriminacije i šutnje administracije jer im je odbijeno pravo na udomljavanje djeteta, piše Večernji list. 

Kako se navodi, u tridesetim su godinama, visoko obrazovani i s dobrim primanjima, ali kako nisu mogli imati zajedničku djecu, dva su se muškarca odlučila na udomljavanje koje su ocijenili najboljom opcijom. Htjeli su udomiti dvoje ili troje djece i prošli su sva testiranja te nitko nije problematizirao njihov status životnih partnera ili seksualnu orijentaciju. No u studenome su dobili rješenje centra za socijalnu skrb da se molba odbija jer su dva muškarca u životnom partnerstvu. Na to su se žalili Ministarstvu, ali kako odgovora nije pokrenuli su tužbu. njihova odvjetnica Sanja Bezbradica ispričala je za Večernji da isključivi i jedini fokus svakog postupka udomiteljstva treba biti interes i dobrobit korisnika udomiteljstva, dakle u ovom slučaju djeteta, a da to ne može biti spolna orijentacija udomitelja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message