Obavijesti

News

Komentari 162

'Djeca istospolnih parova više su sklona pušenju i kriminalu'

'Djeca istospolnih parova više su sklona pušenju i kriminalu'
1

U ime obitelji ističe kako je u najboljem interesu svakog djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, a ako to nije moguće, u zajednici koja je najsličnija onoj "u kojoj dijete i dolazi na svijet"...

VIDEO

Udruga U ime obitelji poručila je u priopćenju za javnost objavljenom u ponedjeljak, uoči rasprave o konačnom prijedlogu zakona o udomiteljstvu u Saboru, da istospolni parovi ne bi smjeli posvajati i udomljavati djecu jer to, ocjenjuju, nije u najboljem interesu djece.

"Povodom kampanje HNS-ovog Ivana Vrdoljaka, koalicijskog partnera Plenkovićevog HDZ-a, da se istospolnim parovima omogući udomljavanje djece te povlačenja prijedloga novog zakona o udomiteljstvu s  dnevnog  reda, U ime obitelji ponovno upozorava javnost na činjenicu da posvajanje i udomljavanje djece od strane istospolnih parova nije u najboljem interesu djece," stoji u priopćenju upućenom medijima u ponedjeljak.

Riječ je, tvrde, o još jednom u nizu pokušaja LGBT i interesnih lobija da se, "suprotno interesima djece, Ustavu Republike Hrvatske i volji hrvatskih građana jasno izraženoj prije pet godina na narodnom referendumu o braku, otvori put udomljavanju i zatim posvajanju djece od strane istospolnih parova".

U ime obitelji ističe kako je u najboljem interesu svakog djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, a ako to nije moguće, u zajednici koja je najsličnija onoj "u kojoj dijete i dolazi na svijet" te od Vlade "očekuje da zaštiti interese djece".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Udruga se u svojem priopćenju poziva na četiri istraživanja američkih i kanadskih znanstvenika, doktora i svećenika koja, navode, pokazuju da djeca istospolnih parova proživljavaju teže emocionalne probleme od djece roditelja različitoga spola, imaju manju šansu za završetak srednje škole, da su manje zdrava, da su siromašnija te sklonija pušenju i kaznenim djelima.

Tvrde kako istraživanja na koja se pozivaju LGBT aktivisti kad ističu da ne postoji razlika u ishodima kod djece koju podižu muškarac i žena i one koju odgajaju istospolni parovi "većinom provođena na malim skupinama aktivista i dobrostojećih američkih homoseksualaca, zbog čega dobiveni rezultati nisu statistički relevantni i reprezentativni".

Krajem prošloga tjedna s dnevnog reda sjednice saborskoga Odbora za obitelj, mlade i sport povučen je konačni prijedlog zakona o udomiteljstvu, koji je zbog definicije obitelji izazivao nesuglasice u vladajućoj koaliciji. HNS se, naime, protivi rješenju po kojem životni partneri u definiciji udomiteljske obitelji nisu izrijekom navedeni kao zajednica koja ispunjava uvjete da bi udomila dijete. Uoči rasprave o konačnom prijedlogu tog zakona udruga Dugine obitelji je pozvala saborske zastupnike da u definiciju udomteljske obitelji uključe istospolne životne partnere poput Njemačke, Španjolske ili Irske. Rasprava u Saboru o tom zakonskom prijedlogu najavljena je za četvrtak, 29. studenog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto