News

Komentari 26

Istražitelji kod Tolušića: Dvoje uhićenih zbog vinske prijevare s poticajima, čeka ih ispitivanje

Istražitelji kod Tolušića: Dvoje uhićenih zbog vinske prijevare s poticajima, čeka ih ispitivanje

Sporna su dva natječaja u vinskom sektoru, a dvojac koji je uhićen se sumnjiči na počinjenje  subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti

Dvije osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti

Istražitelji su rano jutros upali u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici, a ubrzo se o svemu oglasio i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) koji navodi da u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas.

- Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje  subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska  Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija - navode u svom priopćenju.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, poručili su.

Sve o velikoj akciji EPPO-a i PN Uskoka pročitajte ovdje

 

Najčitaniji članci