Obavijesti

News

Komentari 53

Italija ne odustaje: Migrantski brod neće pristati u našu luku

Italija ne odustaje: Migrantski brod neće pristati u našu luku
6

Francuska je ranije u utorak uputila kritike novoj talijanskoj vladi nazivajući je neodgovornom i ciničnom, nakon što je Rim odbio primiti migrante s Aquariusa

VIDEO

Italija je srijedu priopćila da je njezina odluka da zatvori svoje luke za prihvat nekoliko stotina migranata koji se nalaze na brodu strane nevladine udruge čvrsta i nepokolebljiva, prenosi Reuters i podsjeća da je između Rima i Pariza zbog tog problema izbila žučljiva rasprava. 

"Nećemo promijeniti naše stajalište o brodovima u vlasništvu nevladinih udruga (NGO). Brodovi u vlasništvu stranih udruga i koji plove pod stranim zastavama ne mogu Italiji diktirati imigracijsku politiku", kazao je ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini u razgovoru za list Corriere della Sera.

Francuska je ranije u utorak uputila kritike novoj talijanskoj vladi nazivajući je neodgovornom i ciničnom, nakon što je Rim odbio primiti migrante s Aquariusa, broda u vlasništvu francusko-njemačke humanitarne udruge SOS Mediterranne.

"Izjave koje se tiču Aquariusa i koje dolaze iz Francuske su iznenađujuće. Italija ne može prihvatiti licemjerne lekcije iz zemalja koja radije okreće glavu kada se radi o pitanju imigracije", uzvratila je odmah talijanska vlada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na spomenutom brodu, koji od nedjelje pluta u središnjem Mediteranu nakon što su Italija i Malta odbile dati dozvolu za pristanak u njihove luke, nalazi se 629 migranata, većinom iz subsaharske Afrike. Dio migranata je prebačen na dva talijanska broda ratne mornarice i obalne straže i plove prema španjolskoj luci Valenciji.

U međuvremenu je brod talijanske obalne straže pristao u luku Cataniju na Siciliji s 937 migranata.

Italija je unazad pet godina primila više od 640.000 migranata, uglavnom iz afričkih zemalja, dok su se ostale članice EU-a uglavnom oglušile na molbe Rima da preuzmu određeni broj ljudi i podijele troškove njihove skrbi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.