Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ivan Rimac izašao iz zatvora, slobodu platio 5,27 milijuna kn

Ivana Rimca uz generala Kruljca sumnjiče za malverzacije sa zemljištem. Dio jamčevine uplatio je u gotovini, a drugi dio u mjenicama i vrijednosnim papirima

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
40 komentara

Nakon što je prije tri godine uložio 11 milijuna kuna u Hajduk i tako postao najveći dioničar splitskog kluba, Ivan Rimac je u utorak ponovo svojim milijunima zaslužio medijsku pozornost. Rimac je ovaj put uplatio 5,27 milijuna kuna jamstva u zamjenu za izlazak iz osječkog istražnog zatvora. Milijun kuna platio je u gotovini, a preostalih 4,27 milijuna u vrijednosnim papirima. Zahtjev za puštanjem na slobodu potpisao je sudac istrage Anto Rašić i to nakon što je Županijski sud u Osijeku odbio Uskokovu žalbu na prvo rješenje o puštanju na slobodu.

- Od danas nema više potrebe za njegovim boravkom u istražnom zatvoru - kaže sudac Anto Rašić.

Rimca Uskok tereti da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Općini Sibinj nedaleko Slavonskog Broda, za koje se tereti i generala Mladena Kruljca, predsjednika Županijskog HDZ-a Brodsko-posavske županije Zdravka Sočkovića, bivšeg načelnika Općine Sibinj Ivicu Batinića, člana sibinjskog općinskog poglavarstva i autoprijevoznika Željka Garića. 

Izlaskom iz pritvora Rimac se obvezao da se neće kriti ili počiniti novo kazneno djelo. U slučaju neispunjenja svojih obveza, Rimac će automatski ponovo u zatvor, a novac će ostati državi. 

Možda vas zanima i ovo:
Message