Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivan Rimac izašao iz zatvora, slobodu platio 5,27 milijuna kn

Ivana Rimca uz generala Kruljca sumnjiče za malverzacije sa zemljištem. Dio jamčevine uplatio je u gotovini, a drugi dio u mjenicama i vrijednosnim papirima

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
40 komentara

Nakon što je prije tri godine uložio 11 milijuna kuna u Hajduk i tako postao najveći dioničar splitskog kluba, Ivan Rimac je u utorak ponovo svojim milijunima zaslužio medijsku pozornost. Rimac je ovaj put uplatio 5,27 milijuna kuna jamstva u zamjenu za izlazak iz osječkog istražnog zatvora. Milijun kuna platio je u gotovini, a preostalih 4,27 milijuna u vrijednosnim papirima. Zahtjev za puštanjem na slobodu potpisao je sudac istrage Anto Rašić i to nakon što je Županijski sud u Osijeku odbio Uskokovu žalbu na prvo rješenje o puštanju na slobodu.

- Od danas nema više potrebe za njegovim boravkom u istražnom zatvoru - kaže sudac Anto Rašić.

Rimca Uskok tereti da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Općini Sibinj nedaleko Slavonskog Broda, za koje se tereti i generala Mladena Kruljca, predsjednika Županijskog HDZ-a Brodsko-posavske županije Zdravka Sočkovića, bivšeg načelnika Općine Sibinj Ivicu Batinića, člana sibinjskog općinskog poglavarstva i autoprijevoznika Željka Garića. 

Izlaskom iz pritvora Rimac se obvezao da se neće kriti ili počiniti novo kazneno djelo. U slučaju neispunjenja svojih obveza, Rimac će automatski ponovo u zatvor, a novac će ostati državi. 

Možda vas zanima i ovo:
Message