Obavijesti

News

Komentari 293

Sinčić neće podržati nikoga i kreće u borbu za parlament

Sinčić neće podržati nikoga i kreće u borbu za parlament
5

U Živom zidu smo radili analizu i zaključili da smo Josipoviću oteli pobjedu u 1. krugu. Dio su glasači koji inače ne bi ni izašli na izbore, rekao je Ivan Vilibor Sinčić

VIDEO

Sinčić neće nikoga podržati i poziva ljude da se učlane u Živi zid 

Nakon što je čak 293.562 ljudi glasovalo za Ivana Vilibora Sinčića što je čak 16,42 posto, dan nakon izbora on je započeo pripremati teren za parlamentarne izbore. 

 - Sinoć smo okrenuli novu stranicu u našoj zemlji. Počeli smo pisati povijest. Ne mogu vam nametati svoju volju što se tiče drugog kruga, mogu govoriti samo u svoje ime i ime užeg kruga stranke, da nećemo izaći na glasovanje. Nama je svejedno tko od njih dobije, jer vode istu politiku, ljude će i dalje blokirati i ovršavati a mi ćemo i dalje morati sprečavati deložacije i spavati po tuđim kućama.

Za nas su jučer izbori završeni, i počinje priprema za parlamentarne. Pridružite nam se, budite dio Živog zida, budite na našim listama, možemo ih barem nekoliko katapultirati iz Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U statusu na Facebooku objavio je Pristupnicu za Živi zid koji je kao politička stranka registriran od 2. lipnja 2011. godine. Za sebe govore da su aktivističko-politička organizacija. 

Sinčić: Josipoviću smo oteli pobjedu u prvom krugu

Rezultat izbora je veoma impresivan i ponosan sam na sve naše ljude koji su sve to izgurali, napravili smo nemoguće još jedanput, izjavio je na televiziji N1 Ivan Vilibor Sinčić dan nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u kojima je osvojio više od 16 posto glasova. 

Uvjeren je kako je svaki šesti čovjek koji je izašao na izbore dao glas za njegov program. Istaknuo je kako svojim biračima ne može preporučiti za koga da glasuju u drugom krugu. 

- Ljudi, odlučite prema svojoj savjesti, ja ne mogu iz savjesti podržati nikoga jer se borim protiv tih stranaka. Iznevjerio bih sve moje ljude kada bih dao takvu preporuku - rekao je Sinčić i dodao kako nakon objave rezultata izbora nitko od kandidata s njime nije kontaktirao. 

'Ljudima je dosta oligarhije'

- Već tri godine djelujemo i radimo, do izbora je o nama bilo objavljeno 250 do 300 članaka, bili smo gosti u emisijama, jedini koji smo nešto ozbiljno radili osim ove dvije stranke. Tu je i bunt, ljudima je dosta ove dvije stranke, oligarhije i jednih te istih lica 20 godina. Treća stvar je naš program, pitanja koja se guraju pod tepih. Da se nismo mi pojavili i dalje bi se nalazili u kaljuži od prije 20 godina - rekao je Sinčić i nastavio. 

- Podcijenili su me, od početka su računali na njihove milijune, članove stranaka i šest mjeseci prednosti. Odnos uloženog i dobivenog je daleko u moju korist, dobio sam 20% više glasova nego potpisa - rekao je kandidat Živog zida i dodao kako je u kampanju potrošeno oko 100.000 kuna. 

'Neću izaći na 2. krug ili ću ubaciti nevažeći listić'

Na pitanje za koga će glasovati u 2. krugu, Sinčić je rekao kako ili neće izaći na izbore ili će listić učiniti nevažećim što preporučuje i svojim biračima. 

- U Živom zidu smo radili analizu i zaključili da smo Josipoviću oteli pobjedu u prvom krugu. Dio su glasači koji inače ne bi ni izašli na izbore, a dio smo oteli Josipoviću, Grabar-Kitarović i Kujundžiću - rekao je Sinčić.

Najavio je i otvaranje portala Stvarnost, na kojem će se pisati, kaže, ''o onome o čemu se ne govori''.

Pridružite se 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.