Obavijesti

News

Komentari 7

Ivan Šuker: Nisam optužio Polančeca, niti to planiram

Ivan Šuker: Nisam optužio Polančeca, niti to planiram
3

Ministar je kazao i da je bio član Povjerenstva za izmjenu ugovora, ali nije sudjelovao u njegovom radu. Nije htio komentirati svjedočenje Polančeca

VIDEO

Potpredsjednik Vlade stoji iza svega što je rekao pred saborskim Povjerenstvom za Inu, no napominje kako bivšeg kolegu Damira Polančeca ničim nije optužio niti to planira. Ivan Šuker nije želio komentirati Polančecovo svjedočenje te je još jednom ponovio da je podloga za izmjene dioničarskog ugovora između Vlade i mađarskog MOL-a bio ugovor iz 2003. godine koji je, kaže, MOL-u dao mnogo veća upravljačka prava od realno plaćenih.
- Odluka je na Vladi donesena nakon prezentacija gospodina potpredsjednika i svi smo glasali za nju. To sam u utorak rekao i kažem i danas, a što je netko prenio Polančecu, ja ne znam - rekao je Šuker. Tvrdi da novi dioničarski ugovor nije vidio sve do sjednice Vlade na kojoj je potvrđen. Na kometar da Polančec tvrdi da je Šukeru poslao ugovor prije sjednice, ministar je rekao: Imate ugovor s nekoliko aneksa. Ako hoćete raspravljati o ugovoru, morate imati sve anekse.
- Ja gospodina Polančeca nisam optužio niti sam rekao da je on nešto napravio ovako ili onako. To što je netko iskonstruirao, možete provjeriti u fonogramu. Nigdje nisam rekao da on to nije prezentirao niti negirao da mi kao članovi Vlade nismo glasovali. Ono što je i on rekao kasnije, ja sam bio član Povjerenstva za izmjenu dioničarskog ugovora, ali u njegovu radu nisam sudjelovao - kazao je ministar financija. Pred Povjerenstvom je, kaže, rekao da je kupnja skladišta prirodnog plina Okoli bila dobra za Hrvatsku jer je prošle godine ono ostvarilo dobit u visini od 15 posto onoga što je plaćeno. Ugovor o plinskom biznisu još nije konzumiran, jer su to prolongirali do 1. prosinca, te će tek tada odlučiti hoće li potpisati ugovor o kupnji prirodnog plina, kaže Šuker.
Tvrdi da je ministrica Marina Matulović Dropulić mislila na ugovor o kupnji skladišta Okoli kad je rekla da je znala o čemu je na Vladi glasovala. Potvrdio je i da je Polančec ugovore prezentirao Predsjedništvu HDZ-a, ali da to 'nije bio ugovor, nego prezentacija'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.