Obavijesti

News

Komentari 88

Ivan upao u bunar dubok 40 m: Spasio ga je njegov pas Ben

Ivan upao u bunar dubok 40 m: Spasio ga je njegov pas Ben
4

Dječak je bio na roštiljadi u Batini. Krenuo je u šetnju s psom i upao u 40 metara dubok bunar. Mješanac Ben je otišao po roditelje i doveo ih do mjesta nesreće

VIDEO

Ivan Parlov (13) iz Karanca u Baranji u ponedjeljak ujutro je sa svojim prijateljima iz škole trebao ići na ekskurziju u Split. Međutim, njegova već spremljena torba ostala je kući, a Ivan je završio u bolnici.

Njegovi roditelji Željko (58) i Dejana (42), kao i sestra Mia (17), složni su u jednom:

- Ekskurzija će biti, Ivan može nedjelju slaviti kao svoj novi rođendan. Mi ni sad ne vjerujemo kako je uspio uopće preživjeti pad u 40 metara duboki bunar, kao što ne razumijemo kako je prošao ‘tek’ sa slomljenom nogom!

POGLEDAJTE VIDEO: Pas Ben spasio dječaka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:28

Prema Željkovim riječima, ključnu ulogu u Ivanovu spašavanju odigrao je njihov trogodišnji pas, mješanac Ben, koji je uspaničenu majku doveo do mjesta gdje je Ivan doslovno “potonuo u zemlju”.

- Ma, Ben je pas koji se baš u dvorištu naše kuće i oštenio. On je član naše obitelji, a Ivan mu je sve u životu. Kad sad vrtim film unatrag, zanimljivo je reći da je Ben, koji se nikad s nama ne vozi automobilom, osim kad ga vozimo na cijepljenje, u četvrtak prvi ušao u auto i sjeo na stražnje sjedalo. Znam da će zvučati čudno, ali on kao da je imao neki predosjećaj u kojem smjeru će otići roštiljada na koju smo krenuli kod moje sestre u njihovu vikendicu u Batinu, odmah pored poznate vinarije Kronos Slavka Kalazića - prisjeća se Željko Tijelova koje je umalo kobno završilo za njegova sina. Kad su došli do vikendice Željkove sestre, Ivan je s Benom odlučio malo prošetati kroz šumarke.

Nakon gotovo sat vremena Željko i supruga su se zabrinuli što se dječak nije vratio. Prvo je Željko krenuo u obilazak okoline slijedeći psa koji je dotrčao do vikendice gdje su roštiljali i lajući ih pozvao da ga prate.

- Išao sam za njim, ali ništa nisam vidio ni čuo. U jednom trenutku je Ben utrčao u neki divlji šumarak u kojem je staza bila potpuno obrasla, no nisam ga slijedio dalje jer nisam mogao vjerovati da su se tamo išli zavlačiti. Odlučio sam se vratiti do vikendice misleći da se i Ivan u međuvremenu već pojavio - rekao nam je Željko. Njegova supruga Dejana, kad je vidjela Željka da se vraća sam, odlučila je sama krenuti u potragu, a vodič joj je bio – Ben, koji nije odustao od pozivanja da ga prate.

- Kad sam došla do onoga mjesta gdje je Željko odustao, misleći da tu nema ništa, napravila sam još nekoliko koraka i umalo sam i ja upala u taj bunar.     

Nevjerojatno je koliko je ulaz u taj bunar bio zarastao bršljanom i koliko se ni u najvećoj blizini nije mogao uočiti! Tek tada sam čula Ivanovo dozivanje u pomoć. Kad sam se nagnula nad bunarom i pogledala prema dolje, smrznula sam se, to je bila rupa bez dna - priča nam Dejana, koja je otrčala do supruga.

- On je negdje pronašao 20 metara dugo crijevo za vodu, ali kad ga je spustio u bunar, bilo je prekratko, pa smo odmah pozvali vatrogasce.

- Otišao sam na glavnu cestu da ih usmjerim, a supruga je ostala pored bunara razgovarajući sa sinom koji je bio vrlo priseban unatoč svemu što je preživio. Za oko pola sata pristigli su i vatrogasci. Ivan je bio toliko staložen da je poslušao sve što su govorili. Bacili su mu konop koji je sam vezao oko struka, kao što je na sebe stavio i vatrogasni pojas. Kad su ga izvukli iz bunara, nisam mogao vjerovati da je iz te dubine izašao samo sa slomljenom nogom. Rekao nam je da je padao cijelu vječnost i da je gotovo dva sata proveo u pola metra dubokoj hladnoj vodi, kao i da je debeli sloj mulja na dnu bunara ublažio njegov pad - priča Željko.

Prema riječima Gorana Bartolića, zapovjednika vatrogasaca iz Belog Manastira koji su sudjelovali u izvlačenju dječaka, “bunar je sigurno bio dubok 40 metara, što lako možemo provjeriti dužinom užeta za spašavanje koje smo spustili do dječaka”.

- Zglob mu je bio ‘pod 90 stupnjeva’ i, zapravo, to je bila jedina ozljeda koju je zadobio. No mislim da je njemu najteže bilo što u petak ujutro s prijateljima nije mogao na ekskurziju, kao što neko vrijeme, kad se vrati iz bolnice, neće moći igrati nogomet za juniore Poleta iz Karanca - rekao nam je Željko.

Ivan, koji nasreću nije morao ići u bolnicu na operaciju, osjeća se dobro i oporavak ide svojim tijekom. Liječnici su mu nogu stavili u gips, pa će s nogometnim treninzima morati pričekati.

Prema riječima mještana koji su u četvrtak na Tijelovo svjedočili akciji spašavanja dječaka, Ivan je stradao pokušavajući ubrati trešnje. Naime, kad je zašao u šumarak, primijetio je traženo voće. Pokušavajući dohvatiti grane prepune sočnih plodova popeo se na daske koje su prekrivale ulaz u bunar. Na njegovu nesreću bile su trule i nisu mogle izdržati njegov teret te se Ivan doslovno strmoglavio u ponor.

Želeći izmjeriti dubinu bunara ubacili smo u njega ciglu. Padala je točno 3,5 sekundi, a to nam se tada činilo kao vječnost. Potom smo nabavili 50 metara užeta na koji smo vezali mobitel. Kad je bio na pola bunara, izmjerili smo da se spustio na 20 metara.     

Da nije bio uporan ne bi pronašli Ivana

Do Ivana nikad ne bismo došli da Ben nije bio toliko ustrajan u namjeri da nas lajanjem i zavijanjem dovede do bunara, rekao nam je Željko Parlov dodajući kako je za njihova psa mješanca Ivan sve u životu.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.