News

Komentari 215

Ivana Bodrožić oplela po Petrovu: Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?

Ivana Bodrožić oplela po Petrovu: Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?

Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Bože Petrova da ”oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo”, rekla je književnica Ivana Bodrožić

Čelnik Mosta Božo Petrov jučer je na Facebooku poslao izrazito grubu poruku punu netrpeljivosti prema manjinama u Hrvatskoj, braneći svog stranačkog kolegu Nikolu Grmoju koji proteklih dana govori o LGBT propagandi i antipedofilskom zakonu koji bi trebao od iste zaštiti djecu.

- Trebaju se probuditi u našoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to - napisao je Petrov, a njegov komentar je izazvao lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Na Facebooku je reagirala i književnica Ivana Bodrožić koja je oštro osudila takve izjave.

- Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Bože Petrova da ”oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo” - rekla je Bodrožić.

- Jedan psihijatar, jedan kršćanin, jedan mainstream političar ne može shvatiti primitivnost koncepta manjine i nas ”bogom danih” koji njima, eto, nešto trebamo tolerirati, a da nas pritom ničim ne ugrožavaju. Odakle nama to pravo? Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš? - pitala je Bodrožić Petrova.

Književnica je i Petrovu i Grmoji poručila kako imaju potpuno kriv pristup u odgoju.

- Božo Petrov i Nikola Grmoja žele odgajati svoju djecu kao da su njihovo vlasništvo i priječiti im informacije o svijetu i životu, čuvajući ih od ”manjine” previđajući činjenicu da baš ta njihova dragocjena djeca mogu proplakati svoje djetinjstvo i odrastanje zbog očevih izjava - poručila je Bodrožić.

- Život je često čudan i nadmudri nas uvijek, želim im da steknu takvu mudrost. I još nešto, Božo dragi i Nikola, u ovom izopačenom svijetu gdje bez razloga i svakog dana povređujete nas i naše građane, ja toleriram Vas. Danas i svaki dan preponosna na svoje prijatelje i obitelj. Živjeli - zaključila je Bodrožić.

 

Najčitaniji članci