Obavijesti

News

Komentari 14

Ivanka branila oca: 'On stvarno podržava jačanje položaja žena'

Ivanka branila oca: 'On stvarno podržava jačanje položaja žena'
13

Ivanka Trump, kojoj je ovo prvi službeni posjet Berlinu, branila je svog oca od optužbi da se ponaša seksistički i da omalovažava žene. Publika je reagirala negodovanje i zviždanjem

VIDEO

Njemačka kancelarka Angela Merkel založila se u utorak u Berlinu, na tzv. ženskom summitu u sklopu njemačkog predsjedavanja skupinom G20, za osnivanje fonda iz kojeg bi trebali biti financirani projekti za poticanje žena u zemljama u razvoju, dok se istodobno Ivanka Trump na skupu osjetila pozvana braniti svog oca i njegov odnos prema ženama.

"Fondom, kojeg bi recimo punile zemlje poput Njemačke, SAD-a, Kanade ili Nizozemske, upravljala bi Svjetska banka i on bi po potrebi bio nadopunjavan“, rekla je Angela Merkel na panel raspravi na temu jačanje uloge žena u poslovnom sektoru, koja se održava u sklopu „Women 20 Summit“, ženskog sastanka na vrhu skupine G20 kojom ove godine upravlja Njemačka.

W20 Summit under the motto "Inspiring women: scaling up women

Na dvodnevnom skupu sudjeluje preko 100 sudionica, među kojima su i predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagard, nizozemska kraljica Maxima te savjetnica i kćerka američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na istoj panel raspravi Ivanka Trump, kojoj je ovo prvi službeni posjet Berlinu, branila je svog oca od optužbi da se ponaša seksistički i da omalovažava žene.

W20 Summit under the motto "Inspiring women: scaling up women

"Američki predsjednik je čvrsto uvjeren u to da žene posjeduju potencijal i umijeće obavljati poslove jednako dobro kao i muškarci“, rekla je Trump tijekom rasprave na izravno pitanje voditeljice kako reagira na optužbe na račun svog oca. Ona je dodala kako „tisuće žena“ koje su desetljećima u privatnom sektoru radile za njezinog oca mogu to posvjedočiti.

Ivanka Trump je zaključila kako je njezin otac „veliki podržavatelj“ jačanja položaja žena i obitelji.  Iz publike se nakon te izjave moglo čuti glasno negodovanje i zviždanje pojedinaca.

Ivanka je poručila da će „znanja i savjete“ sakupljene u Berlinu „prenijeti svom ocu“.

Njezin otac, američki predsjednik Trump tijekom kampanje je u više navrata na problematičan način govorio o ženama te je bio žestoko optuživan za seksizam i nepoštivanje žena.  

Prvi službeni posjet Ivanke Trump Berlinu, za što se prema riječima glasnogovornika vlade, založila sama kancelarka Angela Merkel prilikom posjeta Washingtonu, privlači veliku pozornost javnosti. Ivanka bi tijekom dana trebala posjetiti akademiju koncerna Siemens, a u tijeku poslijepodneva obići i spomenik Holokaustu u Berlinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina