Obavijesti

News

Komentari 181

Država je blokirala Agrokor: U blokadi i Ledo, Jamnica, Tisak

Država je blokirala Agrokor: U blokadi i Ledo, Jamnica, Tisak
1

Belje je u petak potvrdilo kako je žiro račun tvrtke blokiran, poručivši kako će se "blokada riješiti u najkraćem mogućem roku" te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje

VIDEO

Prema podacima s Fininog servisa, osim Belja, u blokadi je i račun Agrokora, kao i račun Tiska, Leda, Jamnice, PIK-a Vinkovci i Velproa. Konzum nije u blokadi.

Kako neslužbeno doznajemo, računi su blokirani zbog PDV-a.

Belje je u petak potvrdilo kako je žiro račun tvrtke blokiran, poručivši kako će se "blokada riješiti u najkraćem mogućem roku" te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje. 

- Belje obavještava nadležne institucije, dioničare i javnost da je dana 31. ožujka došlo do blokade žiro računa tvrtke. Nadalje, Belje obavještava javnost da će se navedena blokada riješiti u najkraćem roku te da Društvo nastavlja normalno poslovati te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje - stoji u odgovoru Belja na upit Zagrebačke burze. 

Podatak o blokadi računa Belja potvrđuju i javno dostupni podaci iz servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:38

Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mogu i mijenjati, ukoliko, kako spekuliraju mediji, neki od Agrokorovih dobavljača pokrenu postupak prisilne naplate svojih potraživanja.

U četvrtak je, naime, vlasnik Orbica Branko Roglić hrvatskim medijima potvrdio da je njegova tvrtka krenula u taj proces, zbog duga od oko 10 milijuna kuna, zbog kojeg su već u prosincu prošle godine i prestali isporučivati robu koncernu.

Nakon toga se u medijima počelo spekulirati da je isto učinilo još desetak dobavljača, no nitko od njih službeno to nije i potvrdio.

Zbog informacije o blokadi računa Zagrebačka je burza dionicu Belja u petak ujutro razvrstala u segment promatranja, a oko podneva cijena dionice Belja bila je u minusu od 3,3 posto, uz oko pola milijuna kuna prometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a