News

Komentari 1

Iz poplavljene kuće kod Umaga spasili ženu, štete još zbrajaju

Iz poplavljene kuće kod Umaga spasili ženu, štete još zbrajaju

Voda je prodrla u podrume, na Poreštini se od količine vode stvorilo jezero. Na sreću, ozlijeđenih nema, a vatrogasci i dalje izlaze po pozivu, rekao nam je Dino Kozlevac

Vatrogasci u Istri imali su pune ruke posla zbog obilne kiše i poplava podruma, prizemlja kuća i stanova, prometnica, polja, maslinika...

Štete se zbrajaju, a kako je kazao Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik, vatrogasci rade punom parom.

- Još se radi i nemamo još točan podatak o broju vatrogasnih intervencija, ali ih je bilo na desetke. Voda je prodrla u podrume, na Poreštini se od količine vode stvorilo jezero, a kod Umaga su vatrogasci spasili ženu iz kuće u koju je prodrla voda. I to je na sreću uspješno riješeno. Rješavali smo i situaciju s poplavom u Istarskim toplicama. Na sreću, ozlijeđenih nema, a vatrogasci i dalje izlaze po pozivu. Točan broj intervencija znat će se kroz 24 sata - ispričao je Kozlevac.

Protekla tri dana na zapadnoj obali Istre kiša nemilice pada, a k tome je praćena jakim jugom s olujnim udarima, uz jaku plimu. U noći na srijedu postaje u Poreču zabilježile su velike količine kiše, od 80 do 100mm. Promet je u Istri bio obustavljen na Istarskom ipsilonu između čvorova Višnjan i Baderna u oba smjera, državnom cestom Rovinj-Kanfanar, a po općinama na Poreštini zatvorene su neke lokalne ceste.

Istramet je javio da je na nekim mjestima bilo odrona, točnije na Bujštini te Poreštini. Na Poreštini je Stancija Portun pod vodom zbog obilne kiše kao i dijelovi Katuna Trviškog. Zbog jakog juga u Valbandonu je oštećena šetnica a i vodostaji istarskih rijeka postepeno su u porastu.

Najčitaniji članci