Obavijesti

News

Komentari 1

Iz upisnika brišu 10.000 brodica

Iz upisnika brišu  10.000 brodica

U Ministarstvu objašnjavaju da je Upisnik brodova uspostavljen kao jedinstveno mjesto za upis svih pomorskih objekata hrvatske državne pripadnosti

VIDEO

Zbog neplaćanja naknade za sigurnost plovidbe iz upisnika se briše više od 10.000 jahti i brodica, piše u srijedu Večernji list.
Nakon što je krajem prošle godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture krenulo s postupkom sređivanja podataka u Upisniku plovila u sklopu čega je provedeno brisanje ukupno 21.814 plovnih objekata, u Ministarstvu kažu da nastavljaju s aktivnostima vezanim za sređivanje podataka u Upisniku brodova RH.

Tako će se, najavljuju, u listopadu ove godine donijeti rješenja o brisanju iz Upisnika brodova RH onih jahti i brodica čiji vlasnici nisu platili naknade za sigurnost plovidbe i zaštitu mora dvije godine zaredom, odnosno za 2019. i 2020.

Riječ je o popisu više od 10.000 jahti i brodica za koje je evidentiran nepodmireni dug zbog neplaćanja naknade za sigurnost plovidbe na dan 15. kolovoza 2021. godine.

U Ministarstvu objašnjavaju da je Upisnik brodova uspostavljen kao jedinstveno mjesto za upis svih pomorskih objekata hrvatske državne pripadnosti. Time se napustio sustav višestrukih upisnika i očevidnika koji su vođeni na razini lučkih kapetanija i ispostava lučkih kapetanija te pojedinih vrsta pomorskih objekata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako bi se u potpunosti uredili podaci o pomorskim objektima i vlasnicima pomorskih objekata, Zakonom o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika propisan je niz novih odredbi koje se odnose na upis pomorskih objekata te sređivanje podataka o pomorskim objektima i njihovim vlasnicima.

Svi vlasnici plovila podatke mogu pronaći na web-stranici Ministarstva gdje se nalazi elektronička oglasna ploča Upisnika brodova te na početnoj stranici elektroničke javne usluge e-Plovilo, dok je charter kompanijama dostupan unutar aplikacije e-Nautika.

Obavijesti o mogućim brisanjima bit će upućene i svim lučkim upravama, kao i ovlaštenicima koncesija u lukama nautičkog turizma u kojima vlasnici nekih plovila imaju sklopljene ugovore o vezu. Iznos neplaćenih naknada za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja kao i naknada za upotrebu pomorskog dobra za ove dvije godine prelazi pet milijuna kuna, donosi Večernji list.

Foto: Ilustracija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS