Obavijesti

News

Komentari 105

SDP: Iz Vinkovaca iselilo 9260 ljudi. Nema optimizma ni nade

SDP: Iz Vinkovaca iselilo 9260 ljudi. Nema  optimizma ni nade
1

Po mišljenju potpredsjednice vinkovačkog SDP-a Marije Bekavac, nisu više problem ni radna mjesta, već činjenica da se među građanima osjeća manjak bilo kakvog optimizma i nade

VIDEO

Na području Grada Vinkovaca danas živi nešto više od 26.000 stanovnika, dok je prema popisu stanovništva iz 2011. u gradu na Bosutu živjelo 35.312, odnosno 9.260 stanovnika više nego danas, upozorili su u četvrtak iz vinkovačkog SDP-a te za manjak optimizma i nade, koji po njima Vinkovčane 'tjera' na odlazak iz Slavonije i Hrvatske, prozvali HDZ koji gradom upravlja još od Domovinskog rata.

Predsjednik gradskog SDP-a Davor Benić kazao je na konferenciji za novinare da su u stranci inicirali i proveli neslužbeni i djelomični anketni popis stanovništva u Vinkovcima, pri čemu su obišli 563 stambenih objekata koji čine 4 posto ukupnog broja stambenih objekata u Vinkovcima, gdje su popisali osobe koje tamo žive.

"Temeljem analize obrađenog uzorka, za koji smatramo da je relevantan, došli smo do zaključka o manjku 9.260 stanovnika i da trenutačno u Vinkovcima živi 26.052 stanovnika", rekao je Benić i ocijenio kako je takvo stanje odraz politike HDZ-a koji Vinkovcima upravlja od Domovinskog rata.

Iako je novi HDZ-ov gradonačelnik Ivan Bosančić na početku mandata pokazivao entuzijazam, kazao je, i dalje je sve ostalo isto, a postojeći sustav upravljanja gradom nije u mogućnosti pokrenuti nove investicije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Benić je naveo i kako je od 1993. do danas kroz gradski proračun uprihodovano preko 2,5 milijardi kuna, a s državne razine financijski se interveniralo s više od 1,7 milijardi kuna, i to "uglavnom u asfalt, beton i ciglu", nazvavši takvu vrstu ulaganja "HDZ-ovom abecedom investiranja".

Po mišljenju potpredsjednice vinkovačkog SDP-a Marije Bekavac, nisu više problem ni radna mjesta, već činjenica da se među građanima osjeća manjak bilo kakvog optimizma i nade te iz Vinkovaca odlaze i oni koji imaju radno mjesto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina