Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
158 komentara

Medved pismom tražio zabranu filma? Vlada: Na to nema pravo

Rozalija Bartolić kazala je da je ministar rekao da će poslati pismo HRT-u u kojem traži da se Ministarstvo ljubavi ne emitira. Ministar nije ni potvrdio ni demantirao da ga je poslao...

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
158 komentara

Ministar branitelja Tomo Medved je na sastanku u srijedu, 10. siječnja, u zgradi Ministarstva pročitao pismo u kojem je iznio stav da je film ‘Ministarstvo ljubavi’ neprimjeren za prikazivanje na HRT-u jer krši niz zakona. Napisao je da blati stradalnike Domovinskog rata. Rekao je da će to pismo poslati nadležnima na HRT, i to kao naš zajednički stav, odnosno kao stav Ministarstva branitelja, kazala je za Jutarnji Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Zagreb.

BURNO NA PRISAVLJU Udovice branitelja: Tko na HRT -u ima veću moć od Medveda?

Ministar nije ni potvrdio ni demantirao da je poslao sporno pismo. Neslužbeno se saznaje međutim da u Vladi njegovo pismo nije naišlo na odobravanje, tamo smatraju kako je ministar Medved "tražio nešto na što nema pravo" te da bi trebao poznavati zakone.

BARTOLIĆ: "HRT ne bi smio iskrivljavati istinu o Domovinskom ratu..."

- Izašao je iz okvira, na vrhu su bili nervozni - komentirao je izvor blizak vrhu HDZ-a za Jutarnji.

Josip Klemm pak najavio je podnošenje kaznene prijave protiv Renata Kunića, ravnatelja programa HRT-a, Tomislava Štengla i drugih odgovornih, jer su, kako kaže, odobrili emitiranje filma iako su znali da je to protivno Ustavu i zakonu.

Film je u četvrtak navečer ipak bio emitiran na HRT-u. Klemm kaže da ga nije gledao, ali da je vidio scene u kojima se, smatra, vrijeđa obitelj hrvatskih branitelja.

'NIJE SKINUT S PROGRAMA' Govori o transvestitu i Srbinu: Film 'Ustav RH' ipak na HRT-u

Ministarstvo ljubavi, inače, hrvatsko-češka je fikcijska komedija koja tematizira situaciju u kojoj je država odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa.

Termin emitiranja dvaput se mijenjao

'Ministarstvo ljubavi' prvotno je trebao biti prikazan 04. siječnja, no skinut je s tog termina. Na upit 24sata zašto nisu emitirali film u predviđenom terminu, sa HRT-a su odgovorili:

- Programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije zbog tematike zastupljene u igranome filmu Ministarstvo ljubavi odlučilo je zatražiti mišljenje je li njegovo prikazivanje na javnome medijskom servisu u skladu sa zakonskom regulativom čije se odredbe odnose na Hrvatsku radioteleviziju.

Ističemo i kako nikakva odluka o neprikazivanju toga filma nije donesena te će spomenuti film biti prikazan na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2) u četvrtak 11. siječnja 2018. godine s početkom u 21.00.

Naknadno, termin je još jednom promijenjen te je HRT film na kraju prikazao 11. siječnja u 23.20 sati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message