Obavijesti

News

Izazov još traje! Priključi se i PoKRENI još nekog u akciju

Izazov još traje! Priključi se i PoKRENI još nekog u akciju
3

U akciji PoKRENI kojom GRAWE i Hrvatski savez dijabetičkih udruga pozivaju javnost, trkače i netrkače, da pokrenu svoje prijatelje i bližnje, te trčeći sakupe 50.000 kilometara za djecu oboljelu od šećerne bolesti

Podsjećamo, za prvih skupljenih 50.000 km, GRAWE će donirati HSDU 1 kn za svaki poklonjeni km – ukupno 50.000 kn!

Do sada se izazovu priključilo 484 trkača koji su zajedno pretrčali 38.372 km. Međutim, valja naglasiti kako izazov ne prestaje prikupljanjem zacrtanih 50.000 km. Što se više novih trkača priključi izazovu i što bude više pretrčanih kilometara, snažnije će se i brže širiti svijest o važnosti kretanja za psihofizičko zdravlje svih osoba, a pogotovo za oboljele od šećerne bolesti. Pri tome nije važna brzina kojom se trči, ni količina istrčanih kilometara, važna je svaka pomaknuta vlastita granica. Za one koji nikad nisu pokušali trčati i kilometar hoda s ciljem je uspjeh!

Izazovu su dale podršku i poznate osobe i sportaši i pozvali građane da daju svoj doprinos za djecu oboljelu od dijabetesa. Svoj video poziv snimili su Dejan Patrčević, najuspješniji hrvatski Ironman i pobjednik ovogodišnje utrke Wings for Life, voditelj Davor Dretar Drele, nogometaš Goran Vlaović, hrvatska ultrmaratonka Veronika Jurišić, rukometaši Luka Stepančić i Filip Ivić te Joško Čagalj Jole.    

Akcija #poklonisvojekilometre #zadjecudijabeticare samo je jedna od niza aktivnosti koje će GRAWE do kraja godine provesti u suradnji s Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga (HSDU).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Između ostalog, na utrkama čiji je GRAWE sponzor (Karlovački cener, Volim trčanje, B2B RUN i tako dalje), prisutnima se dijele jabuke s porukama i pozivima da na podršku za djecu oboljelu od šećerne bolesti. Jabuke se smatraju najboljim voćem upravo za oboljele od šećerne bolesti, a zdrave su za sve. 

PoKRENITE i vi kolege i prijatelje da se uključe jer svaki doprinos je važan. Budite dio poKRETAČKE zajednice s kojom činite dobro u društvenoj zajednici. ‪#‎poklonisvojekilometre JOIN: https://www.endomondo.com/challenges/28621882

Pokloniti svoje km možete putem jedne od najpopularnijih besplatnih aplikacija za pametne telefone “Endomondo”. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI-pokloni svoje kilometre 2016. izazov i istu koristiti prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene km. Svaki km na Endomondo PoKRENI izazovu smatrat će se poklonjenim km i pribrojiti za HSDU.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara objavljuju se na facebook profilu https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE/.  

Link na izazov: https://www.endomondo.com/challenges/28621882

Dodatne informacije:

  • Šećerna bolest:

Svakih 10 minuta na svijetu jedno dijete oboli od šećerne bolesti. Poražavajuća činjenica posebice jer znanstvene studije dokazuju kako se u više od 40% slučajeva šećerna bolest mogla usporiti i/ili izbjeći kada bi se ljudi bavili fizičkom aktivnošću od 150 minuta tjedno. Kod oboljelih od šećerne bolesti mogućnost izlječenja nije dokazana, no u kontroliranim uvjetima podupire bolju kontrolu glikemije i sprječava niz komplikacija koje se vežu uz tu bolest te podiže kvalitetu života.

Kroz pojavu računala, video igrica i pametnih telefona, djeca sve manje vremena provode u prirodi i u pokretu, a kod odraslih situacija nije ništa bolja. Preko 240.000 oboljelih od šećerne bolesti u Hrvatskoj (pri čemu se smatra da ih je minimalno 400.000)  alarmantni su podaci koji su potaknuli GRAWE da da svoj doprinos i kroz inicijativu PoKRENI pokrene promjenu. Zato  poKRENITE pojedince iz svoje okoline, učinite nešto dobro za sebe i svojim primjerom pokrenite promjenu.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga : http://www.diabetes.hr/

HZJZ: http://www.hzjz.hr/sluzbe/sluzba-za-epidemiologiju/odjel-za-nadzor-i-istrazivanje-ne-zaraznih-bolesti/odsjek-za-dijabetes-s-registrom-osoba-sa-secernom-bolesti/

GRAWE NOĆNI MARATON:  http://www.sljeme.run/grawe-nocni-maraton/

Vrhunac kampanje #PoKRENI, koja traje čitavu godinu, i ove je godine GRAWE Noćni Maraton koji će se 27.8.2016. održati na zagrebačkom jezeru Bundek. Moguće se prijaviti u čak 5 disciplina, a za trkače kojima će ovo biti prva utrka osmišljena je posebna disciplina „desetinka“ - 4,1295 metara tj. desetina maratona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...