News

Komentari 305

Izbačena s policijske Akademije zbog užičkog kola, majka: 'To je preteška kazna, žalit ćemo se'

Izbačena s policijske Akademije zbog užičkog kola, majka: 'To je preteška kazna, žalit ćemo se'

Vrši se velika hajka, imamo problema i ja ne želim da moje dijete bude obilježeno kao netko tko nije dostojan te uniforme, ispričala je majka mlade kadetkinje koja je izbačena s Policijske akademije

Marina Kaselj, majka mlade kadetkinje koja je izbačena s Policijske akademije nakon što je u javnost procurila snimka mladih polaznika kako plešu užičko kolo, za RTL Direkt je poručila kako se ni ona, a ni njezina kćer, s kaznom ne mire i smatraju da je ona prerigorozna. 

- Kada se desio taj nesretni slučaj, malo je rečeno da smo obje bile šokirane. Zapravo, ja ne mogu ni zamisliti kako se moje dijete u tom trenutku osjećalo. Jer ja do nekih pola noći u petak, nisam imala pojma što se dogodilo. Ali pošto mi se nije javljala na telefon, a ja radim u Austriji, zvala sam je i u suzama mi je ispričala cijeli slijedi događaja i tada sam odlučila stati uz svoje dijete - ispričala je.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dodala je kako smatra da je kazna prerigorozna i preteška, ali i da se s njome neće pomiriti dok se ne sazna prava istina i ne zadovolji pravda. Pokrenula je i peticiju. 

- Vrši se velika hajka, imamo problema i ja ne želim da moje dijete bude obilježeno kao netko tko nije dostojan te uniforme i kao netko tko je namjerno napravio te stvari - poručila je. Zajedno s kćeri je pokrenula žalbeni postupak. 

Da je kazna prestroga smatraju i sindikati, iako je jasno kakav je njihov stav po pitanju tog srpskog narodnog plesa. 

Tomislav Teri, predsjednik Općeg sindikat MUP-a poručio je kako ne smatra da bi kazna bila ista da su kadeti, primjerice, plesali linđo, a na pitanje je li sporno užičko kolo, kaže: 

- Da, užičko kolo. Jasno da se mi ne slažemo s takvom muzikom - rekao je za RTL

- Mislim da se jedno s drugim uopće ne može uspoređivati. Zašto? Iz vrlo jednostavnog razloga, jer linđo je hrvatsko kolo - dodaje Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske. 

Najčitaniji članci