Obavijesti

News

Komentari 19

Izbio požar na jedrilici u marini 'Kaštela': Prijetila je katastrofa

Izbio požar na jedrilici u marini 'Kaštela': Prijetila je katastrofa
15

Jedrilica u plamenu uhvaćena je u tegalj i izvučena stotinjak metara izvan ograđenog prostora marine, točno ispred vatrogasnog doma DVD-a Kaštel Gomilica, gdje su požar ugasili vatrogasci

VIDEO

Samo brzom i smirenom intervencijom skipera, a odmah potom i vatrogasaca, izbjegnuta je veća nevolja kada je planulo na jednoj jedrilici vezanoj u brodovima krcatoj Marini Kaštela. 

Požar je izbio na jedrilici dugoj desetak metara oko 11 sati ujutro, srećom je u blizini bio skiper te drugi korisnici marine pa je jedrilica odmah stavljena u tegalj – mali gumenjak s pentom dobro je obavio posao, jedrilica je odvučena iz marine na otvoreno, ispred prostorija DVD Kaštel Gomilica, kaže nam očevidac Mario.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

Odmah su se angažirali gasitelji.

- Odmah smo izašli s našim brodom za gašenje požara s mora, no morate znati da su uvjeti bili otežani. Nismo mogli pristupiti na jedrilicu zbog opasnosti od eksplozije, imali smo informaciju da je puna goriva te ima plinsku bocu. Zato smo gasili s distance, vatrogasnom pjenom i morem. Plastika se otežano gasi, no uspjeli smo nakon nekog vremena ugasiti požar i sada ostaci jedrilice plutaju na nekih 300 metara od lukobrana te slijedi očevid - doznajemo od Milivoja Taslaka, zapovjednika kaštelanskih vatrogasaca.

Od odgovornih iz Marine Kaštela, moderne marine u vlasništvu Josipa Berketa, bivšeg kaštelanskog gradonačelnika i poduzetnika, doznajemo kako je u pitanju jedrilica koja je bila u čarteru.

- Spriječena je velika katastrofa, jer bi izgorio cijeli gat sa svim brodovima! Planulo je trenutno, nije postojala mogućnost gašenja aparatima dok je bila na vezu. Presjekli smo konope i našim gumenjakom i gumenjacima čarter kompanije oteglili zapaljenu jedrilicu na 300-400 metara od kopna i tu je usidrili. Toliko je vatra odmah zahvatila krmeni dio broda da se momak koji je bio na jedrilici, a kako je smjena u čarteru mislim da je čistio brod, jedva uspio spasiti izašavši kroz pramčani prozor! Vjerojatno je do požara došlo zbog nekog kvara na elektroinstalacijama, jer se toliko brzo sve zapalilo. Šteta je velika, a sad ćemo vidjeti što dalje s Lučkom kapetanijom i policijom - opisao nam je dramatične događaje u kapetan Marine Kaštela Željko Perić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa