Obavijesti

News

Komentari 57

Zemunski klan ima novog šefa: Strogo pazi na svaki svoj korak

Zemunski klan ima novog šefa: Strogo pazi na svaki svoj korak
1

Filip Korać je naslijedio Luku Bojovića, Arkanova sljedbenika na čelu zločinačke skupine koja je ubila Đinđića. Korać je uvijek imao jako osiguranje te je vodio računa da ga netko ne fotografira

VIDEO

Ubojstva, trgovina drogom, otmice..., samo je dio poslova kojima se bavi najopasnija skupina srbijanskih kriminalaca. Dio ih se godinama s hrvatskim dokumentima šetao Zagrebom.

01 SRB.indd

Srbijanski istražitelji utvrdili su, pišu beogradski mediji, da Zemunski klan sad vodi Filip Korać, dugogodišnja desna ruka Luke Bojovića, koji je od 2012. u španjolskom zatvoru. Korać je u kolovozu uhićen u Republici Srpskoj kad je pokušao ilegalno prijeći Drinu i ući u Srbiju neposredno nakon što je snajperom na svojem balkonu ubijen Čedo Đokić. No vlasti su ga pustile jer nije bilo dokaza koji bi ga povezali s tim ubojstvom. Od 2012., kad je Luka Bojović, bivši sljedbenik ratnog zločinca Željka Ražnjatovića Arkana, završio u španjolskom zatvoru, Korać je polako “posložio” carstvo. Zbog sukoba s klanom kriminalaca iz Crne Gore jedno vrijeme živio je u Nizozemskoj gdje se, piše Blic, bavio organizacijom krijumčarenja droge.

A kakvi su monstrumi u bandi govori primjer Sretka Kalinića zvanog Zver. Podsjećamo, on se godinama šetao Zagrebom, sve dok ga u lipnju 2010. godine na jezeru pokraj Zagreba nije ranio prijatelj Miloš Simović.

Riječ je dvojcu koji je sudjelovao u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine, za što su u Srbiji pravomoćno osuđeni.

Kalinić je u Madridu nakon svađe ubio, raskomadao i skuhao člana bande Milana Jurišića. Potom su od dijelova tijela skuhali gulaš te ga ponudili članu skupine Vladi Milisavljeviću Budali, koji ga je pojeo.

Zemunski klan ustrojen je početkom 1990-ih nakon niza obračuna s drugim bandama. U ‘90-ima vodili su ga Dušan Spasojević i Mile Luković, koji su ubijeni u sukobu s policijom nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Njega je 12. ožujka 2003. iz snajpera ubio Zvezdan Jovanović, pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorada Ulemeka Legije, koji je, iako nije bio član, vrlo blisko surađivao sa zemunskim klanom. Šef je 2003. postao Luka Bojović, sin dugogodišnjeg direktora beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića, koji je Arkanu poklonio tigra, s kojim se nakon ratnih zločina fotografirao s pripadnicima svoje postrojbe, u kojoj je bio i Bojović.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca