Obavijesti

News

Komentari 23

Izbjegnuta tragedija: Brzi vlak zaustavio se gdje nije trebao

Izbjegnuta tragedija: Brzi vlak zaustavio se gdje nije trebao
3

Vlak se u postaji Sibinj zaustavio prije skretnice za ulazak na kolosijek na kojemu je već stajao teretni vlak iz smjera Vinkovaca. Odjednom je počeo naglo kočiti

VIDEO

Brzi vlak broj 741 na relaciji Zagreb  - Vinkovci u Željezničkoj postaji Sibinj, desetak kilometara zapadno od Slavonskog Broda u ponedjeljak oko 12.40 sati zaustavio se prije skretnice za ulazak na kolosijek na kojemu je već stajao teretni vlak iz smjera Vinkovaca. Može se reći da je pukim slučajem izbjegnuta velika nesreća, jer se brzi vlak ne zaustavlja u toj postaji. 

– Kada smo došli blizu Sibinja počela sam se spremati za izlazak, jer do Slavonskog Broda potrebno je svega nekoliko minuta. Odjednom je vlak počeo naglo kočiti, začudilo me jer znam da na toj postaji brzi vlakovi ne staju. Uz škripu kočnica vlak se zaustavio, očekivali smo da će nam netko doći i reći što se događa. Nitko nije dolazio. Kako je prolazilo vrijeme, a nismo kretali, putnici su postali nestrpljivi, počelo je negodovanje. Tek nakon dvadesetak minuta nam je rečeno da je došlo do nekih problema i da se možemo prebaciti u putnički vlak i nastaviti daljnje putovanje. Kada smo izašli vidjeli smo teretni vlak na istom kolosijeku kojim je trebao projuriti naš brzi vlak- rekla je čitateljica iz Slavonskog Broda. 

Putnici čekali više od sat i pol vremena

Dio putnika je nastavio putovanje putničkim vlakom, dok su ostali koji su putovali do Vinkovaca ostali u vlaku kojim su krenuli iz Zagreba. Nakon više od sat i pol čekanja kondukter vlaka im se ponudio da zaustavi brzi vlak i da nastave putovanje. U međuvremenu na željezničku postaju je stigla policija i interno povjerenstvo HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza. Strojovođa vlaka, očito u šoku, nije bio spreman razgovarati za medije, samo je rekao kako se na sreću ništa nije dogodilo. Prema neslužbenim informacija najvjerojatnije je ostala otvorena skretnica za prolazak teretnog vlaka. Da se brzi vlak nije zaustavio on bi presjekao skretnicu, a pošto se radi o niskopodnom vlaku došlo bi do iskakanja iz tračnica i zabijanja u teretni vlak. Posljedice bi bile tragične s obzirom da vlakovi kroz postaje na kojima ne staju prolaze brzinama i do 100 kilometara na sat.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)