Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

IZBORI 2007: Političari su nekada bili obični radnici

Anto Đapić je, primjerice, u studentskim danima bušio bunare po Slavoniji. Istrebljivao je štakore i kopao kanal. U Njemačkoj je prao prozore i ulice

24sata
Foto: 24sata
5 komentara

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, za prvo ljetovanje s tadašnjom djevojkom Sanjom Musić, danas njegovom suprugom, zarađivao je kao prodavač usisavača. Usisavače je prodavao po kućama i taj je posao, prema svjedočenju njegove supruge, obavljao s jednakom strašću s kojom se danas bavi politikom.
Anto Đapić u studentskim danima putem student-servisa bušio je bunare po Slavoniji. Istrebljivao je štakore i kopao kanal. U Njemačkoj je prao prozore i čistio ulice. Mato Arlović bio je visokokvalificirani radnik prije no što se odlučio studirati pravo. Ivo Sanader u mladosti je bio građevinski poduzetnik u Austriji. Izvještavao je, kao sportski novinar dopisnik iz Austrije, ali i trgovao erotskim fotografijama, koje je, kao suradnik SIPA pressa, prodavao zagrebačkom Startu. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u mladosti je pakirao boce u zagrebačkom Badelu, nekad i u dvije smjene. Premijerski kandidat SDP-a Ljubo Jurčić u mladosti je popravljao elektorničke uređaje i uređivao vinograd. Jadranka Kosor već sa 16 godina bila je dopisnica Večernjeg lista. Milanka Opačić u studentskim je danima za život zarađivala kao daktilografkinja i konobarica. Ruža Tomašić bila je zaštitarka i policajka u Kanadi.

MESIĆ U MLADOSTI BIO GLUMAC, KONOBAR I PRAVNIK
Predsjednik Stjepan Mesić okušao se u glumačkim vodama. Glumio je ustašu u tramvaju u filmu Branka Bauera “Ne okreći se, sine”, a neko vrijeme, nakon što je odslužio kaznu u zatvoru u Francuskoj, u sestrinu restoranu radio je kao konobar. Nakon toga radio je u struci, kao pravnik.

KRPINA I PUPOVAC SU ZAJEDNO GLUMILI PO ZAGORI
Drago Krpina, koji se ovih dana vratio u politiku, u mladosti je bio glumac amater u kazalištima po dalmatinskoj zagori. Čak je u nekim predstavama glumio s Miloradom Pupovcem, koji je u studentskim danima radio kao kondukter u tramvaju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message