Obavijesti

News

Komentari 167

Izborni gubitnici: Bandić nije uspio prijeći prag ni u Zagrebu

Izborni gubitnici: Bandić nije uspio prijeći prag ni u Zagrebu
1

Iako su uložile dosta novaca i istaknuli zvučna imena nisu uspjeli prijeći izborni prag i u Europski parlament poslati ljude iz svojih stranaka, ali još bitnije ovo im je putokaz za naredne izbore

VIDEO

U nastavku donosimo imena stranaka koje su prema prvim službenim informacijama Državnog izbornog povjerenstva nisu uspjeli prijeći izborni prag te time postali gubitnici europskih izbora. Ovo je, ujedno, i pokazatelj snaga za naredne izbore. 

MOST - osvojili su 4,54%. Iako su im predizborne ankete predviđale jedan mandat, prema službenim rezultatima ispod su izbornog praga. Pokušali su snažnom retorikom o suverenosti, ali građani ih nisu poslušali.

MARIJANA PETIR - odbila je ponudu HDZ-a da bude na njihovoj listi te je izašla samostalno s nezavisnom listom, no nije uspjela. Prikupila je 4,30% glasova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

NEOVISNI ZA HRVATSKU - Prve izlazne ankete su im predviđale siguran mandat, ali prema službenim rezultatima, trios Esih-Glasnović-Hasanbegović, imaju svega 4,17 %. Puno glasova su očekivali iz dijaspore, ali nije im puno pomogle jer je obrađeno više od 90% biračkih mjesta u dijaspori.

SDSS - imali su najintenzivniju kampanju zbog ćiriličnih natpisa na plakatima, a i na listi je bio ugledni sveučilišni profesor Dejan Jović. U korist im je išla i velika izlaznost u Srbiji te uspjeli su skupiti solidnih 2,86% glasova. 

HNS - aktualni koalicijski partneri u Vladi. Vrlo su rano krenuli s kampanjom u kojoj su nastojali istaknuti međimurskog župana Mateja Posavca, ali imaju svega 2,85% glasova. 

START - zvijezda političke scene Dalija Orešković nije se uspjela istaknuti u političkoj areni te je ugrabila samo 1,92% glasova. 

MILAN BANDIĆ - usprkos jakoj kampanji u kojima se isticala superiornost Grada Zagreba nad ostalim krajevima Hrvatske nije Bandiću pomoglo jer se nalazi daleko ispod izbornog praga s 1,90% glasova. Čak ni u gradu Zagrebu nije uspio prijeći izborni prag od 5%.

MOŽEMO! - zelena ljevica u Hrvatskoj neće imati europarlamentarca. Iako su imali podršku Hollywooda imaju svega 1,57% glasova. 

PAMETNO - stranka obitelji Puljak koja je bila u uzletu ovoga puta nije se uspjela probiti te su prikupili 1,31% glasova. 

REFORMISTI - U vladajućoj su koaliciji te u Saboru drže većinu, ali na, varaždinski župan Radimir Čačić, ovim su izborima skupili samo 1,04%. 

HSLS - Darinko Kosor je odlučio samostalno izaći na izbore i time je pokazao da uživaju podršku od svega 0,56% glasova. Nije mu pomogla niti popularnost gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...