Obavijesti

News

Komentari 0

Izdali 17 naloga: Odgovorni su za smrt 51 čovjeka u potresu

Izdali 17 naloga: Odgovorni su za smrt 51 čovjeka u potresu
1

Dvoje od devetero privedenih u subotu pod optužbom u ubojstvo su vlasnici dva hotela koja su se urušila. U tim je hotelima u Draču poginulo četvero ljudi. Neki od 17 osumnjičenih su pobjegli nakon potresa

VIDEO

Albanski tužitelji izdali su zbog pogibije 51 osobe u potresu magnitude 6,4, uslijed kojeg su se prošlog mjeseca urušili deseci zgrada, niz naloga za uhićenje na temelju optužnica za ubojstva i zloporabu vlasti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:41

Policija i tužitelji su objavili da su početne istrage pokazale da se "gubitak života u urušenim zgradama dogodio i stoga što građevinari, inženjeri i vlasnici nisu poštivali propise, norme i standarde sigurne gradnje".

Tužitelji su ukupno izdali 17 naloga za uhićenje, objavila je policija. Dvoje od devetero privedenih u subotu pod optužbom u ubojstvo su vlasnici dva hotela koja su se urušila. U tim su hotelima u Draču, drugom najvećem albanskom gradu i najvećoj luci, poginule četiri osobe.

Treći je upravitelj policijskog odmarališta u kojem je poginuo visoki dužnosnik policije.

Novi potres snage 4,3 stupnja po Richteru zatresao Albaniju
Novi potres snage 4,3  stupnja po Richteru zatresao Albaniju

Tijekom tri desetljeća od sloma komunističke vlasti 1990. mnogi su se Albanci preselili u gradove zauzimajući terene i zgrade bez ozbiljnijeg nadzora vlasti.

Mnoge od zgrada su od tada legalizirale vlade željne glasova no dijelom su legalizirane i zbog nastojanja da se ti prostori urbaniziraju uvođenjem kanalizacijskog sustava i gradnjom cesta.

Oba hotela na plaži južno od Drača izgrađena su ilegalno a drugi je i protuzakonito legaliziran, priopćila je policija.

Iz ruševina su spasili mladića: 'Dva dana je bio pod betonom'
Iz ruševina su spasili mladića: 'Dva dana je bio pod betonom'

Policija je rekla da su neki od 17 optuženika pobjegli nakon potresa koji se dogodio 26. studenog.

Višekatnice i neboderi izgrađeni duž obale nakon sloma komunističke vlasti većinom su hoteli i apartmani namijenjeni strancima i Albancima, uključujući i etničke Albance s Balkana i iz dijaspore. Većina tih zgrada u potresu nije pretpjela štetu.

Albanije tek treba izračunati cijenu obnove i ponovne izgradnje domova za 14.000 ljudi koji su uslijed potresa postali beskućnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa