Obavijesti

News

Komentari 31

Izgorjela im je kuća: Ali za dan je stigla pomoć sa svih strana

Izgorjela im je kuća: Ali za dan je stigla pomoć sa svih strana
7

Kuću je brzo progutala vatra, no samo za jedan dan nesebična je pomoć obiteljima Grgić i Bašić stigla sa svih strana. Općina je odmah organizirala sve što je mogla

VIDEO

Kuća Pere Grgića, u Ulici Ante Starčevića u Satnici Đakovačkoj izgorjela je za samo pola sata u četvrtak navečer.

U uređenoj katnici živjele su tri generacije jedne obitelji, a najviše je stradao kat na kojemu žive Irena i Dario Bašić s tri kćeri, Nikol (11), Larisom (10) i Vanesom (7).

- Kćeri i ja smo baš sišle k mojima u prizemlje na večeru kad je došao susjed i rekao da gori krov. Jako sam se uplašila jer je na katu ostala Larisa koja se kupala. Otrčala sam gore, a ona je baš izašla iz kade - govori Irena.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Nakon nekoliko minuta počelo je pucketati u krovu i vatra je uništavala knauf. Sve je više gorjelo pa su svi pobjegli van.

- S ulice smo gledali kako vatra sve guta. Pozvali smo vatrogasce, ali je trebalo pola sata da oni dođu iz okolnih mjesta - kaže tužno Irena (29). Da tragedija bude veća, Vanesa je u petak imala rođendan i svi su ga zajedno trebali proslaviti. U vatri je izgubila sve, čak i knjige za školu, opremu, odjeću.

- Uspaničili smo se svi i uopće nisam ništa spasila od stvari. Da mi kći Nikol nije rekla da uzmem barem njezin aparatić za mjerenje šećera u krvi, jer je ona dijabetičar, sada ne bih ni to imala - dodaje Irena. Unatoč tragediji, već dan nakon požara, na imanju je vrlo užurbano.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Općina je odmah organizirala sve što je mogla. Djevojčice su dobile nove knjige i opremu, tvrtka u kojoj radi moj suprug Pero, donirala je građu za krov, struju i vodu, i njihovi radnici već su sve očistili. Druge tvrtke donirat će nam stolariju, materijal za krov, uplaćuju novac. Jutros je došao čovjek kojega ne poznajemo i izvadio cijelu kutiju bureka i podijelio ih radnicima. Sve nam to jako mnogo znači i pokazuje koliko su ljudi spremni pomoći jedni drugima - kaže Božica Grgić. Sretna je ipak što nitko od njih nije stradao i što su njezine unučice dobro.

Kuća stradala zbog peći na drva

Kriva je cijev. Vatrogasni inspektori rekli su da je do požara došlo zbog pregrijavanja cijevi od peći na drva.

- Naložila sam samo tri puta. Lani smo normalno ložili - kaže Irena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke