News

Komentari 100

Izgorjelo je pet luksuznih jahti: 'Svi brodovi su imali osiguranje kasko. Policija sad radi posao'

Izgorjelo je pet luksuznih jahti: 'Svi brodovi su imali osiguranje kasko. Policija sad radi posao'

U Kaštel Gomilici u velikom požaru u marini, izgorjelo je pet skupih jahti. Materijalna šteta je iznimno velika iako nekih većih u samoj Marini Kaštela nije bilo. Svi su brodovi imali kasko osiguranje

Štete od požara koji je jučer buknuo u Marini Kaštela odnosno pristaništu za privatne brodove u Kaštelima a koji je stavljen pod kontrolu oko 23 sata  zbrajat će se u milijunima. Nije bilo ozlijeđenih, a izgorjelo je pet skupih jahti

POGLEDAJTE VIDEO:

Vlasnik Marine Kaštela Joško Berket kazao je za Slobodnu Dalmaciju da su svi brodovi imali kasko osiguranje

- Svi brodovi su kasko osigurani, nekih većih šteta u samoj Marini Kaštela nije bilo, a policija sada radi svoj posao kako bi se utvrdile okolnosti i uzrok požara - kazao je Berket.

Deseci milijuna eura štete

No, osim što je izgorjelo pet velikih brodova, a štete na njima broje se u desecima milijuna eura, ima brodova koji su nagorjeli. Prema prvim procjenama takvih ja najmanje 18.

No, konačna bilanca ove prave ekološke i gospodarske katastrofe tek se treba utvrditi nakon očevida kojeg će obaviti policija.

Vatrogasci još uvijek gase brodove koji su se noćas zapalili u Kaštel Gomilici

Podsjetimo, u subotu navečer oko 20 sati u Kaštel Gomilici buknuo je ogromni požar. Zapalio se jedan brod i kad je izgorjela užad kojom je bio privezan, otplutao je i vatra se proširila i na još četiri jahte na različitim lokacijama u marini. 

Vlasnik marine nam je rekao da je požar nastao na jednoj od jahti gdje su ljudi kuhali. Sve je izmaknulo kontroli, pokušali su ugasiti požar ali nisu uspjeli. 

Vatrogasci još uvijek gase brodove koji su se noćas zapalili u Kaštel Gomilici

Svi koji su spavali na svojim brodovima u marini su evakuirani.

 

Najčitaniji članci