Obavijesti

News

Komentari 41

Izgubila pamćenje? Holy 2013. podržavala "bušenje" Jadrana

Izgubila pamćenje? Holy 2013. podržavala "bušenje" Jadrana
2

Predsjednica ORaH-a je dok je bila članica SDP-a bila za eksploataciju Jadrana. Danas kaže da protiv nje nikada nije niti bila nego da je protiv kršenja zakona

VIDEO

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a koja je danas izričito protiv eksploatacije ugljikovodika, odnosno "bušenja" Jadrana prije samo dvije godine to je podržala. Holy je na sjednici Sabora 13. lipnja 2013. godine, dok je još bila članica SDP-a, rekla sljedeće:

- Želim reći da ću podržati ovaj prijedlog zakona o kojem raspravljamo, na svu sreću, u prvom čitanju zato što smatram da ima dosta prostora za poboljšanja. Podržat ću ovaj prijedlog zakona zbog toga što smatram da je izuzetno važno da krenemo u znatno veću eksploataciju naših ugljikovodika i tu prvenstveno mislim na plin, i to u osiguranju veće energetske neovisnosti i energetske sigurnosti Republike Hrvatske. Zbog toga m ene ovaj zakon ne brine iz pozicije zaštite okoliša jer ne smatram da ćemo u hrvatskom Jadranu imati jako puno nalazišta nafte koja ćemo eksploatirati i koja bi mogla dovesti do potencijalnih katastrofalnih scenarija. Mislim da ćemo imati nalazišta plina i da ćemo to uspjeti iskoristiti na način da dođemo do određenih količina ugljikovodika.

VIDEO

O toj njezinoj izjavi svjedoči i video koji je nedavno "osvanuo" na YouTubeu . Holy je također tada i glasovala za taj zakon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje Tportala zašto se predomislila oko "bušenja" Jadrana nakon što je izašla iz SDP-a, Holy kaže:

- Od početka govorim da nisam protiv eksploatacije i tada sam govorila da, prema informacijama kojima raspolažemo i podataka iz INA-e, u Jadranu nema izglednih i komercijalnih nalazišta nafte. Govorila sam da u kontinentalnom dijelu Hrvatske ima četrdesetak izglednih nalazišta nafte i dvadesetak nalazišta plina dok u primorskom dijelu nema izglednih komercijalnih nalazišta nafte, ali ima desetak nalazišta plina.

Rekla je i kako je danas protiv zbog "kršenja Zakona o zaštiti okoliša, pa čak i procedure iz samog Zakona o ugljikovodicima , po kojoj su već trebali biti potpisani ugovori s izabranim tvrtkama".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović