Obavijesti

News

Komentari 256

'Što sam se više opirala, bio je grublji, izgubila sam i svijest...'

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema našim saznanjima, nerijetko iz boksačeva ureda izlazile uplakane. Ekipa Provjerenog nekoliko ih je kontaktirala, ali nisu htjele pred kameru

VIDEO

Žena koja tvrdi da ju je na radnom mjestu u Autoklubu Siget u Zagrebu silovao njen šef Damir Škaro, ispričala je svoju priču za Provjereno Nove TV.

Te radne subote sjedila je preko puta njega. Kada su završili s poslom, ustala je i krenula prema izlazu.

"On je mene doslovno napao s leđa. Primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak'. Obje mi je ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč. Lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnut. Molila sam ga da prestane", rekla je.

Pokretanje videa...

01:14

No, on se na vapaj nije obazirao.

''Onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine. 'Ja ću raditi što ja hoću. Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te'. Ja sam se pokušala izvući. Međutim, zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće. Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane... Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje'', ispričala je kroz suze.

Škaro ide u pritvor, odvjetnik zatražio zabranu 'Provjerenog'
Škaro ide u pritvor, odvjetnik zatražio zabranu 'Provjerenog'

Što se više odupirala, to je bio agresivniji. ''Kad sam se uspjela iščupati rekla sam mu da odlazim i da je naša suradnja gotova. Ja sam doslovno izgubila svijest. Kako sam se iščupala ne znam'', rekla je. Nekako je ipak uspjela. Na svoju sreću jer u glavi joj se tada samo vrtjela njegova prijetnja da će je silovati. No, to je već i učinio.

Tuđman ga je volio, medalju na OI osvojio slomljenih rebara...
Tuđman ga je volio, medalju na OI osvojio slomljenih rebara...

Krivnju je, nažalost, tražila i u sebi. ''Veliku većinu svaljujemo na sebe. Ja znam da to nije ispravno, ali tako to doživljavam. Jesam li nešto krivo napravila, rekla... Znam da nisam. Ja nikad njemu nisam dala dozvolu ni za što. Za tako nešto treba dozvola, treba se reći da'', rekla je žrtva.

Nije jedina žrtva?

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema našim saznanjima, nerijetko iz boksačeva ureda izlazile uplakane. Ekipa Provjerenog nekoliko ih je kontaktirala, ali nisu htjele pred kameru, pa čak niti anonimno. Strah je ipak jači.

Prijavile ga još dvije žene: 'Ta žena je majka, jako ga se boji'
Prijavile ga još dvije žene: 'Ta žena je majka, jako ga se boji'

''Znam da smo se dogovarale da se u 16 sati okupimo u uredu i da zajedno idemo doma, da ni jedna ne ostane sama s njim jer smo ga se bojale, da nam nešto ne napravi. Cure su mi pričale da ih je napadao. Svašta je radio'', govori žrtva.

Navodno silovanje se dogodilo 10. kolovoza. 

U ponedjeljak je otišla kod doktorice u želji da joj otvori bolovanje, ali liječnica je shvatile o čemu je riječ. Za nju dvojbe nije bilo – uslijedila je prijava policiji, a za žrtvu nova trauma jer su sve doznala i njezina djeca. ''Plakali su skupa sa mnom. Riječi od malenog u autu su bile: 'Mama, što nisam stariji da te zaštitim''', rekla je.

Predsjednica o slučaju Škaro: 'Žene trebaju prijaviti nasilje'
Predsjednica o slučaju Škaro: 'Žene trebaju prijaviti nasilje'

''Gospodin je naglasio u jednoj rečenici možemo li kako pomoći i ja sam to definitivno shvatila kao nekakvu pomoć financijsku ili nešto, da se cijeli taj slučaj zataška. Nakon toga se pojavljuje naš jedan zajednički poznanik koji mi je rekao da su ga kontaktirali. Otvoreno mi je to priznao i nudili su pozamašan iznos'', ispričala je žrtva.

'Nudio 80.000 eura za šutnju'

Za šutnju joj je, kako tvrdi, ponuđeno 80 tisuća eura, a uslijedila je i navodna jasna poruka ''da je on vrlo jak i moćan čovjek, da prekinemo tu priču i da uzmem to što mi nudi i nastavim život sa svojom djecom''.

Damira Škaru ekipa Provjerenog uspjela je kontaktirati telefonski. Veza je ubrzo prekinuta, a Škaro se na telefon više nije javljao. Pozive je preusmjerio na ured Autokluba Siget, gdje je poručeno da će biti dostupan u četvrtak. No, on je u srijedu uhićen na graničnom prijelazu kada se iz BiH vraćao u Hrvatsku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 256
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...