Obavijesti

News

Komentari 135

Izgubila sina na porođaju: "Oni su krivi za smrt moje bebe..."

Izgubila sina na porođaju: "Oni  su krivi za smrt moje bebe..."
3

Anela Zvonar Šuvajić iz Grginca kraj Bjelovara na porođaju je izgubila sina zbog propusta ginekologa u koprivničkoj bolnici. Nisu dobili zabranu rada nego uvjetnu kaznu

VIDEO

Ništa mi ne može vratiti moju bebu. Nikakva presuda niti novci ne mogu nadoknaditi taj gubitak i sve kroz što sam prolazila sve ove godine. Želja mi je da se njima trajno zabrani bavljenje tim pozivom jer su jedan život, i to mojeg djeteta, uništili, a meni su ostavili traume koje će me pratiti cijeli život, kaže 39-godišnja Anela Zvonar Šuvajić iz Grginca kraj Bjelovara.

- Ako su pogriješili pri mojem porođaju zbog propusta, vjerujem da opet mogu pogriješiti - kaže Anela Zvonar Šuvajić, koja je 5. prosinca 2010. pri porođaju izgubila dijete u koprivničkoj Općoj bolnici.

Željko Rukavina/24sata

Grubi propust


Zbog te su tragedije koprivnički ginekolozi dr. Smiljka Behin i Goran Bojanić iz koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” proglašeni krivima i prvostupanjskom presudom osuđeni na 10 mjeseci zatvora uvjetno. Novom je presudom Županijski sud u Varaždinu povisio kaznu na godinu dana.

Prema novoj presudi, liječnici su napravili grubi propust jer nisu odmah pristupili carskom rezu nakon što su instrumentima utvrdili da kod djeteta nema otkucaja srca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Majka je inzistirala


To je utvrđeno kombiniranim vještačenjem tri profesora medicinske struke. Prvooptužena ginekologinja Behin je 5. prosinca 2010. bila na odjelu ginekologije zadužena za nadzor i porođaje rodilja, a dr. Bojanić vodio je trudnoću tada 33-godišnje Anele. Vodstvo bolnice je nakon tragedije tvrdilo da su liječnici svoj posao odradili sukladno pravilima struke, no Anela je rekla kako do tragedije ne bi došlo da su je liječnici poslušali. I njezino prvo dijete zbog komplikacija je rođeno carskim rezom, stoga se bojala da će to biti nužno i drugi put jer joj tijelo ne bi izdržalo težak porođaj.

Nesretna žena govori kako je uporno inzistirala na carskom rezu, ali doktorica Behin je nije slušala. Iako je porođaj operativnim putem, navodno, već i bio dogovoren s Bojanićem, dežurna liječnica je odustala nakon što je trudnici puknuo vodenjak. Nije promijenila mišljenje iako je porođaj bio izuzetno dugotrajan, trudovi vrlo slabi, a beba je bila teška gotovo četiri kilograma. Liječnica je tek kasnije odlučila poroditi Anelu carskim rezom, no bilo je prekasno jer se beba ugušila majčinom krvi u puknutoj maternici.

Gubitak djeteta nije bila jedina trauma koja je snašla gospođu Zvonar Šuvajić. Nakon rođenja mrtvog djeteta prilikom zatvaranja reza sašili su joj za maternicu mokraćni kanal, tvrdi naša sugovornica.

Zakazao joj bubreg

Željko Rukavina/24sata


Zbog toga joj je zakazao bubreg. Spasio ju je dr. Mladen Pavlović, koji ju je operirao na bjelovarskoj Urologiji. Odvjetnica oštećene žene, Vera Kovač Manjkas, podnijela je tužbu Općinskom sudu u Koprivnici protiv Opće bolnice za naknadu štete.


Nisu stranka u postupku

Dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke Opće bolnice, rekao nam je da ne može komentirati presudu jer bolnica nije bila stranka u postupku.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke